От х:

Днес в x:

Месец на вулканите по VIASAT NATURE

Епичният Йелоустоун
Започва от неделя, 9 юни, в 20:10 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2018
Йелоустоун е едно от най-невероятните места в Северна Америка, което разпалва въображението на целия свят в продължение на столетия. Първият национален парк в света обаче не е бил виждан по този начин никога преди. Четирите епизода са заснети в свръхвисока разделителна способност за две години и следват епичната природна драма в наводнение, мраз, огън и глад.

Месец на вулканите
Всеки делничен ден от понеделник, 3 юни,
от 23:00 часа
Вулканите са добре известни с разрушителната си мощ, но малцина са наясно с ползите от тях.

Откриваме защо хората решават да изградят живота си близо до вулкани в новата поредица "Живот с вулкани" и научаваме повече за рисковете и опасностите в документалния филм "Вулканите: Двойно разрушение". Запасете се с допълнителна доза от знания за вулканите с програмите "Мощта на вулканите" и "Вулканите: Разрушение и съзидание".

Патрик Арий: Срещи в дивата природа
Всяка неделя през юни от неделя, 2 юни, в 16:30 ч.

Присъединете се към изследванията на любимия ни биолог Патрик Арий! Наблюдаваме го, докато се сближава с бизони, вълци и мечки гризли в "Голямото американско топене на ледовете", разкрива тайните на дивите обитатели на Майката Природа в "Живот: Първи стъпки" и предлага нови гледни точки към изненадващото и познатото в "Кучета: Невероятно животинско семейство" и "Големи зверове: Последният гигант".

Живот с вулкани
Започва от понеделник, 3 юни, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2018

Вулканите управляват живота на хората по много изненадващи начини. Половин милион души живеят в подножието им. Те са от ключово значение за съществуването ни, но могат да причинят нашата гибел.

Четиридесет вулкани са заснети на шест континента в продължение на две години, за да разкажат невероятната история за симбиотичната връзка на човека с бълващите огън планини. Скорошни проучвания предполагат, че човешкият род в крайна сметка ще бъде погълнат от гигантско изригване на вулкан, но вулканите не са унищожители на света, те обгрижват живите същества и се смята, че са помогнали за създаването на живота на Земята.

Тази зашеметяваща поредица от четири части ни отвежда в Исландия, Хавай, Танзания, Япония, Гватемала и Нова Зеландия, за да научим за огнените гиганти от хората, които живеят край тях и от учени от цял свят.

Вулканите: Двойно разрушение
Вторник, 4 юни, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Година: 2018

Вулканът Килауеа опустошава най-големия от Хавайските острови, белязвайки тучния му зелен пейзаж и правейки го неразпознаваем, унищожавайки непоправимо домовете на хората и разделяйки семейства всеки ден, докато продължава да изригва.

На 3 май 2018 г. експлозивното му изригване причинява 30-метрови фонтани от огнена лава, порои от разтопена скала, летяща на 10 000 м във въздуха, стотици ужасяващи и разтърсващи земетресения и облаци от токсични газове. С лава с температура 2000 градуса, която непрестанно прерязва пътищата за бягство от острова и в очакване на още експлозивни изригвания, историята е далеч от своя край.

Показвайки ексклузивни кадри, заснети от местните хора, които продължават да снимат, докато бедствието се случва, както и с анализи на очевидци и експерти, разказваме драматичната история на смъртоносния вулкан и разкриваме науката зад яростта на природата.

Осиротели обитатели на дивата природа
Започва от понеделник, 10 юни, в 19:10 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Година: 2015

В последните години има огромен скок в разбирането ни как да спасяваме и да се грижим за осиротелите обитатели на дивата природа, но единственият начин да научим тези трудни техники е чрез проби и грешки.

Триумфът и тъгата - неизбежни спътници на спасяването и възстановяването на дивите животни, предизвикват бурни емоции у хората, които се грижат за тях.

Превръщайки се в приемни семейства на всички невероятни животни - от мравояди до кенгура, откриваме какви усилия за нужни за отглеждането на тези диви бебета.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини