От х:

Днес в x:

Малките футболисти с награди от „Купа Хасково“ в Царската гимназия

Изображение 1 от 3

    Малките футболисти, участници в турнира „Купа Хасково“, организиран от ФК “Хасково 1057“ , получиха своите награди днес в двора на ПГДС “Цар Иван Асен II. Всички получиха грамоти и купи, които им връчи кметът на Хасково  Добри Беливанов. 

    При 6 годишните 1-ви място зае отборът на градина „Весели очички“ . За най-добър вратар беше обявен Даниел Танев от „Весели очички“. Най-добър защитник стана Даниел Бакалов от „Незабравка“, а най-добър полузащитник -Никола Димоларев от „Весели очички“. Митко Колев от „Весели очички“ е най-добрият нападател. Голмайстор на турнира е Никола Стоянов от детска градина “Зорница“. В тази възрастова група участваха общо 51 деца.

    В надпреварата при 7 годишните първенци са футболистите от отбор „Зорница“. В тази възрастова група участваха общо 40 деца.

    Индивидуални награди са за: най-добър вратар- Антон Петков от „Зорница“, най-добър защитник- Христо Нолев от „Незабравка 2“, за най-добър полузащитник беше обявена Антоанета Проданова от „Весели очички“. Най-добър нападател е Димитър Борисов от „Незабравка“. Голмайстор на турнира е Атанас Колев от „Зорница“.

    Това е първият турнир , който се провежда на терена след ремонта на подпорната стена.

    Оградата се срути през февруари миналата година.

    Игрището е дарено на Хасково от фондация „Димитър Бербатов“ през 2010 година. Предишната стена беше изградена от тухли, които обаче не издържаха на натиска на земната маса от игрището.

    Затова се наложи изграждането на подпорна стена отговаряща на всички изисквания за подобен род съоръжение. Изграждането й струва 141 360 лева, средствата са от бюджета на общината.

    Строителните работи са приключили, фирмата е възстановила и футболния терен, част от който бе изкопан при изграждането на оградата. Преди седмица е издадено разрешително за ползване/ т.нар.акт 16/, уточниха от кметството.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      Димитър Бербатов
      3 0
      18:35, 25 май 2019
      Игрището не е дарено на Хасково, изградено е по Проект "Активни и здрави"
      Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" е едно от деветте училища в България одобрени за финансиране от фондация "Димитър Бербатов". Целта на проекта е осигуряване на възможност за спортуване на ученици от гимназията и лица в неравностойно положение и представлява обновяване на футболно игрище с размери 60 х 30 м - дренаж, подравняване, затревяване, монтаж на скамейки, поставяне на парапет и оградна мрежа. Финансирането е на стойност 50 хил. лева. След завършването на проекта гимназията разполага с възможности за провеждане на училищни, регионални и зонални състезания по футбол.
      Тухлената ограда пада, защото не е проектирана като подпорна стена, а като ограда. В последствие ползвателят на игрището ФК “Хасково 1957“ запълва със земна маса пространството между игрището и оградата.
    Последни новини