От х:

Днес в x:

"Голямо сърце" в Хасково за събиране на капачки за благотворителност

Изображение 1 от 4

    „Голямо сърце“ за събиране на пластмасови капачки има от днес пред Областна администрация в Хасково. Идеята е на Младежкия областен съвет за иновации при областния управител.

    Днес Станислав Дечев, заместничката му д-р Стефка Здравкова и членове на съвета символично поставиха началото на благотворителната инициатива.

    „Нашето Правителство одобри средства в размер на 1 200 000 лева за купуване на 50 кувьоза и 15 апарата за дихателно подпомагане. Както знаете, до сега пластмасовите капачки, събирани в големите сърца в цялата страна, бяха именно за подпомагане на отделенията по неонатология. Сега когато Правителството обезпечи с такава апаратура болниците, предстои да изберем кауза, за която ще бъдат дарявани средствата от предадените капачки в Хасково. Оставам това решение на инициаторите за „Голямото сърце - членовете на Младежкия областен съвет за иновации“, каза областният управител на Хасково. Станислав Дечев разказа, че именно младите хора са настоявали да бъде поставено сърцето, а той само е изпълнил тяхното решение. „Подкрепям всяка младежка инициатива, която възпитава и е в полза на хората“, обобщи областният управител на Хасково.

    Още при поставянето на сърцето няколко млади семейства донесоха събраните капачки. При напълването му ще бъде съобщена и благотворителната кауза, избрана от Младежкия областен съвет за иновации, увериха инициаторите Антон Атанасов и Стоян Митев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гю
      Гюро
      14 -12
      15:18, 24 май 2019
      Станко не се усеща, че става все по досаден, вчера разглежда ракети, днеска събира капачки, утре може и в гората за гъби-демонстрира как кипи дейност на ползу роду в областната администрация.
      Голям юнак е той, обратното на острото.
      • Гю
        Гюро ти глава имаше ли
        4 -4
        20:33, 24 май 2019
        .....и ако имаш - има ли нещо вътре ?.... събирай капачки и ще усетиш имаш ли нещо .
        Става въпрос да се научат такива като теб да пазят света от пластмасата и да се научат да даряват /кой както и с каквото може/. .....а ти се хващаш за .....?!
      • До
        До този/тази с главата
        1 0
        10:05, 26 май 2019
        Уважаеми/Уважаема, този вид светоусещане, както и други, се възпитание от родителите през първите 7 години, а не неуместен PR предизборно от Станко и нему подобни не остри индивиди.
    Последни новини