От х:

Днес в x:

32 °C

Ученици от "Смирненски" с призови места в Национално IT състезание

  Ученици от хасковското ОУ "Христо Смирненски" заеха призови места в Националното състезание по информационни технологии - IT "Знайко", провело се в Пампорово.

  Хасковското основно училище бе представено от 27 ученици от 1 до 6 клас, които са преминаха успешно предходните два кръга. Във финалния етап на състезанието хасковлии имат успехи в надпреварата по програмиране и в информационните технологии. Някои от тях имат индивидуални успехи, а други - за работа в екип. Младите програмисти трябваше да изпълнят различни задания, в зависимост от категорията, в която участваха. Те трябваше да изработят проекти и презентации с включени рисунки на различни теми.

  При учениците до 4 клас първи места в индивидуалното класиране заеха Мария-Веселина Василева и Десислава Енчева. На второ място е Петър Георгиев, а Йоана Траилова и Диляна Петрова са трети. Специални награди за оригинална идея получиха Тимучин Садула и Веселина Петкова.

  Екипът от петокласниците Илия Иванов, Александър Бакърджиев, Божидар Иванов и Живодар Марашев се класираха на трето място. В тази възрастова група специална награда за оригинална идея заслужи Михаил Тенев.

  При шестокласниците с първи места са Михаела Иванова в индивидуалната надпревара и екипът от трима ученици - Самир Касим, Ева-Мария Кирилова и Моника Димитрова. В тази възрастова група на трето място е екипът на Йешим Садула и Мина Колева. Специална награда за оригинална идея заслужи Емилия Димитрова.

  Групата ученици бе ръководена от учителките им по информационни технологии Добринка Делчева и Таня Денева, които поздравиха възпитаниците си за постигнатите успехи. Директорът на училището Венко Точевски също поздрави учениците и заяви, че сред тях вижда много бъдещи IT специалисти. Той добави, че предстои на 24 май да бъдат наградени всички изявени деца от школото, както и заслужили учители.

  Състезанието в Пампорово се провежда по инициатива на Бургаския свободен университет. В него участваха около 500 деца в различни възрастови групи и категории.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Пе
   Петю
   8 -5
   14:15, 20 май 2019
   Браво на децата,а този белоглавия геръб от 50-те години още ли го държат на работа превърнал е училището в шуробаджанащина.
  • 2
   Ро
   родител
   3 -2
   18:56, 20 май 2019
   Униформи имат ли учениците?
   • Аз
    Аз
    2 -1
    10:44, 21 май 2019
    Никой не купува скапаните униформи
  • 3
   На
   наблюдател
   2 -3
   22:40, 20 май 2019
   Униформи нямат а имат модерни телефони и с тях си подсказват и преписват.

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
  04 юли 2020
  Последни новини