От х:

Днес в x:

20 °C

Прокуратурата в Хасково подхвана аферата с фалшивите ТЕЛК- решения

Прокуратурата в Хасково се самосезира и започна проверка по случая с фалшивите ТЕЛК- решения, в издаването на които е замесена хасковлийка, като посредник, и лекари от Хасково.

Реакцията идва след излъчения откъс от разследването по темата на NOVA на 17 май. В неделя вечерта беше показан и целият материал „Как здрав мъж получи процент инвалидност?“.

От държавното обвинение съобщиха, че е образувано досъдебно производство за това, че на неустановена дата през месец октомври 2018 г., в Хасково, лекар е снабдил неизвестно лице с лъжливо свидетелство - Амбулаторен лист за състояние на здравето му, когато не действа като длъжностно лице. Престъплението по чл. 312 ал. 1 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

При разследването, което се извършва от разследващ полицай от МВР-Хасково, наблюдаващият прокурор е възложил да се разпитат свидетели, да се установи извършителя, както и самоличността на лицето, на което е издадено амбулаторния лист, за да послужи пред комисия на ТЕЛК, да се приобщи документацията по издаване на решение на ТЕЛК, да се извършат претърсвания и изземвания. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

В телевизионния репортаж чрез използването на скрита камера е заснета схемата на злоупотребата с ТЕЛК и източването на държавната хазна чрез подобни практики. В нея здрав мъж получи решения за 35 % инвалидност. В материала е заснето как посредникът в корупционната схема-кака Величка от Хасково урежда по телефона аферата с лекарите за фалшиви епикризи и изследвания и после придвижва документите до комисията. В схемата бяха показани лекар от Пловдив и от Хасково- УНГ специалистите д-р Ченголов и д-р Латев, както и джипито д-р Нина Манафъкова.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (23)

 • 1
  Ве
  Величка
  52 -4
  12:05, 20 май 2019
  Ченголов и жена му,Латев,Лъчезар Бойдев педеругата с дъщеря наркоманка, Нина Манафъкова корумпирани доктори рушветчии заслужават затвор и отнемане на лекарските права
 • 2
  Гр
  гражданин
  46 -3
  12:07, 20 май 2019
  прах в очите на хората, нищо няма да направят.
 • 3
  Го
  Гост
  39 -2
  12:50, 20 май 2019

  За всеки проблем ли трябва да има разследване от журналисти?Щото така излиза че няма нужда от полиция и Данс а само от журналисти.Защо някой друг да им върши работата.Тези институции сами трябва да издирват подобни проблеми и да отстраняват корумпираните, но как ще стане това като самите институции са много корумпирани и наказват само хора, които не са хора на никого.Стига се до там че крадците и мошениците са толкова нагли че понякога завеждат дела срещу хората които са разкрили измами.Представяте ли си до къде сме я докарали.Според нашата съдебна система ако наречеш някого измамник, а съдът не го е осъдил за това то тогава той може да съди тебе и ако е някой с пари може и да те глобят сериозно...и това при положение че човека е наистина мошеник. И понеже имам наблюдение над нещата които прави вашия Шалапатов мога да ви каже че наистина го съжалявам.Бившият ви кмет е подобен мошеник.

  • Сл
   случаен
   10 -1
   13:30, 20 май 2019
   Сега ли разбра здраей
  • Гр
   гражданин
   26 -2
   13:30, 20 май 2019
   за полицайте най важното е да поставят триногата на пътя и да събират глоби, тях не ги интересува нищо друго. най елементарното някои видял ли е полицай да пише фиш за неправилно спиране или паркиране, всеки си спира където си поиска пуска аварийни и задръства движението.
 • 4
  Го
  Гост2
  21 -1
  13:10, 20 май 2019
  Крайно време беше!
 • 5
  На
  напреднал
  36 -1
  13:12, 20 май 2019
  Сега всички фалшиви телкаджии да си върнат парите!
  • Сл
   случаен
   10 -1
   13:31, 20 май 2019
   аз ти за какво сме нали трябва някой да плаща за такива като тия
 • 6
  Хо
  Хор Гусла
  22 -4
  13:20, 20 май 2019
  Шалапатов е наистина за съжаление,защото ни акъл има ,ни образование,а изпълнява ролята на "съветник".Кого съветва,какво го съветва,един господ знае,като цял ден кисне в кафенето.Това нещо си е откровен паразит.
 • 7
  Жу
  Жужа
  41 -1
  13:27, 20 май 2019
  Цялата Република са с инвалидни пенсии . Управниците и ******ите разориха държавата ни
  • Ни
   Никодимчо
   23 0
   13:43, 20 май 2019
   Държавата умишлено го допуска и тихомълком насърчава, иначе досега хиляда пъти да е стегнала контрола и правилата. А така се хвърлят малки и редовни суми на много народ, та да си кротуват. Същото е и с бюджета на касата, образованието, културата, социалните, военните, полиция... Заложени са пътища за разхищения и злоупотреби, за да може всеки сам да се спасява и да няма глобално недоволство, но пък големите присвоявания да останат за нашите хора.
  • Jo
   John
   10 -1
   15:23, 20 май 2019
   правилата важат само за болните българи, когато ги мачкат подкупните доктори, а за ман.али с рушвет има специална пътека!
 • 8
  Сл
  случаен
  27 -2
  13:36, 20 май 2019
  сега ако не им отнемат телк решенията никога няма да се оправим ,повечето от република са с измами пенсионери без един ден стаж ,а има някои и със стаж но това нее толкова важно .важното е че,има много от маалата с измислени пенсии.кервана си върви и кучетата си лаят
 • 9
  Жалко е, че 10-тина процента крадци, мощеници и негодници разкатават майката на останалите 90 процента българи, които си изкарват честно хляба. Но спасението на давещите се е в ръцете на давещите се и щом те предпочитат 10-те процента да продължават да ги давят и терориризат то и Господ не може да им помогне.
 • 10
  Чо
  Човек
  11 -5
  13:42, 20 май 2019

  Не говори срещу Шалапатов ако искаш нещо да се промени.За съжаление Г.Иванов има толкова будали ли не знам как да ги нарека дето пеят в неговия хор (може би хора се казва Гусла) че заради тях изкарват хора като Шалапатов че няма акъл или образование.Напротив, ти разпръскваш умишлено лъжи по негов адрес за да се знае че всички са маскари.Ама той не е, за разлика от твоя диригент.

 • 11
  Гр
  гроб
  22 -8
  14:22, 20 май 2019
  Проверете и защо така нагло докторите без страх дават телкове на циганите. Имат защитата на ГЕРБ. Всички са свързани с тази партия и дори няма да ги докоснат, понеже са бойкопомазани.
  всички шефове на фирми и заводи, и администрация са от ГЕРБ. Всички работници са заставени да гласуват за герб. Ако не гласуват за вожда - тиква- изхвърчат от работа. Знаете колко е трудно в България и то в малките градове и села да си намериш работа! Всички са заплашени, но мълчат и ще гласуват - без хляб ли да останат?! Всички реват и се оплакват, но натискът е огромен, заплахите стигат чак до най-малките и до най-старите пенсионери! Това не е демокрация , а диктатура смесена с комунизъм!
  • Jo
   John
   6 0
   15:27, 20 май 2019
   ох, завалиите, вярно ли не знаят, че в тъмната стаичка никой не може да ги застави да направят нещо насила!
 • 12
  Го
  гост
  26 -1
  14:59, 20 май 2019
  Всички в квартал Република така наречената циганска махла са пенсионери по болест Маиката асматичка детето с епилепсия Но не са виновно Телк Докторите виновни са шефовете на оделенията Например Детско оделение Хасково трябва да се проверят от Шефа до санитара същото важи за Белодробен диспансер Хасково от шефа им Калфоф до санитара ако искат прокоратурата да постигнат резолтат
 • 13
  12
  123
  19 -2
  15:00, 20 май 2019
  Смятайте как ни лекуват! Измислени диагнози! Щом здравите ги изкарват болни! Потресена съм!Няма ли правосъдие,трябва да се махнат и да им се вземат правата за лекар!А колко още има само пациентите могат да кажат!
 • 14
  Ki
  kiko m
  17 -1
  15:03, 20 май 2019
  не се наяде този д-р латев!!нека му отнемат лекарските права за да спре да източва здравната каса!!нали е военен пенсионер!!
 • 15
  Ян
  Янко Митев
  9 -4
  15:09, 20 май 2019
  О бедни ми Шалапатов!Дори под псевдонима Човек да пишеш , ограниченият ти ресурс на мисъл в главата те издава .Да не говорим че като председател на комисията конфликт на интереси си за прокурор защото прикри всички Герберски такива.Да не говорим че усвои толкова общинска пара и ресурс да гониш Г. Иванов само дето всичко казано от тебе излезе лъжа и нямаше никаква юридическа стойност. Ами последната ти издънка? Да си член на комисия която раздава чужди пари за култура и ти да ги даваш на твои хора и на себе си! Пак си в конфликт на интереси ! Всички с удоволствие чакаме момента в който ще изхвърчите от обществения живот и ще дойдат хора с мисъл...броиш ли дните до изборите?
 • 16
  Пр
  Прочетохте ли внимателно
  13 -2
  15:53, 20 май 2019
  Прочетохте ли внимателно новината. Образувано е разследване за престъпление, за което се предвиждат лишаване от свобода до две години /т.е. това е максимумът/ или пробация. после да не питате защо наказанията са едни такива никакви.
 • 17
  На
  Нар
  15 -2
  16:12, 20 май 2019
  На едни други им дадоха по 20 год за корупция, преди месец... Айде бойко и за тея да се задейства така, че иначе работата отива на наши и ваши...

Хороскоп за 19.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
19.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
19.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
19.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
19.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
19.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
19.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
19.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
19.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
19.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
19.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
19.09.2019
Последни новини