От х:

Днес в x:

Ден на революцията в храненето в СУ"Отец Паисий"

Под мотото: НЕ ЯЖ “БОКЛУЦИ”, ЯЖ ЗЕЛЕНЧУЦИ“ днес на 17 май 2018 г. малките паисиевци станаха част от рекордния брой деца, включили се в инициативата, която се провежда за трета поредна година. Събитието „Ден на революцията в храненето” е част от глобалното движение „Food Revolution” на известния английски готвач Джейми Оливър и е организирано от фондация „За храната“.

Малките чаровни паисиевци, заедно със свои учители, отбелязаха образователната кампания, която има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на така наречените junk храни. Проявата цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се хранят и какво влияние оказва тя върху тялото, здравето, а и самочувствието на човека. 

В рамките на интересен учебен час доброволци на организацията представиха с атрактивни прояви, свързани със здравословното хранене и здравословния начин на живот на децата. Нашите готвачи участваха в ,,Кулинарна работилница“ и готвиха по рецепти, специално създадени от известни професионални готвачи, популярни кулинарни блогъри и специалисти в областта на храненето. Малките ни „здравохапковци“ днес научиха как да приготвят сами здравословни зеленчукови хапки, салатки, палачинки и други вкусотийки. Целта бе децата да опитат полезната за тях храна, да се научат да си я приготвят и паралелно с това да се запознаят с ползите от консумацията на плодове и зеленчуци.

Презентация за ползите от плодовете и зеленчуците, дидактически игри, свързани с хигиената при приготвяне на кулинарни изделия: чисти ръце, прибрани коси, кухненски престилки и шапки, потопиха децата за няколко часа в света на кулинарията. 

Всички ученици получиха сертификати, карти на дъгата и книжки със здравословни рецепти и... усмивки, усмивки, усмивки, които не слизаха от лицата им!

Благодарим на фондация “За храната” и на Сибел Кяшиф за съдействието и подкрепата!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини