От х:

Днес в x:

Безплатни изследвания за 600 жители на община Момчилград


В края на лятото стартират безплатни медицински изследвания на над 600 души от различни населени места на община Момчилград. Пълна кръвна картина, изследвания на щитовидната жлеза, кръвната захар, туморни маркери и други ще бъдат направени на жени и на мъже на различни възрасти. Целта е да се направи база данни и анализ на резултатите, за да се види каква е заболеваемостта и от какви болести страдат жителите на района. Това обяви пред лекари и медицински сестри кметът на община Момчилград Сунай Хасан. 
Масовите изследвания са част от проект, в рамките на който вече е извършен ремонт на фоайетата, стълбищата и смяна на асансьора в общинската болница. Здравното заведение вече е оборудвано с нов многофункционален ултразвуков апарат, анестезиологичен апарат със съвместими газов анализатор и пациентен монитор, система за дигитализация на рентгенови изследвания и 3 компютъра.
"Убеден съм, че резултатите на мащабните изследвания и анализа им ще дадат информация, която ще бъде много полезна за вас медиците в превантивната дейност. С вас имаме обща цел - подобряването качеството на живот на хората в община Момчилград. Едва ли има общинска болница в страната, в която да има толкова добри битови условия. Оборудването по всички клинични пътеки, по които се работи, е напълно ново. За съжаление има проблем с медицинските кадри, но така е в цялата страна. Екипът ни винаги е подкрепял здравеопазването в общината. Уверявам ви, че и занапред ще бъде така", заяви при срещата с медиците Сунай Хасан.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини