От х:

Днес в x:

Отборът на СУ Паисий Хилендарски“ в село Припек е първенец в областното състезание „Млад огнеборец“

Младежкият противопожарен отряд  от СУ "Паисий Хилендарски" в село Припек  е тазгодишният областен първенец в състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес на стадиона в гр. Джебел. Победителите се окичиха със златни медали, получиха купи и грамоти от зам.-областния управител Севда Камбурова. Сребърни медали, купи и грамоти взеха младите огнеборци от СУ"Отец Паисий" в село Кирково, връчени от Хайрие Мехмед, секретар на община Джебел. Комисар Сергей Заимов награди бронзовите медалисти от ОУ"Д-р Петър Берон" гр. Момчилград. На четвърто, пето и шесто място се класираха съответно: ОУ"Васил Левски" в село Комунига, ОУ"Христо Ботев" в  село Гулийка  и ОУ"Св.Св. Кирил и Методий" в село Падина. Шестте отбора-победители в районните състезания  трупаха точки в две атрактивни дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”.

             Тази година МПО „Млад огнеборец“ стават на 20 години. Началото е поставено през 1999 г., когато по инициатива на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, съвместно с Министерство на образованието и науката  е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в редица европейски страни. 

            В отрядите младите огнеборци (на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на пожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението.

                        На снимката: Момент от състезанието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини