От х:

Днес в x:

Кучешките площадки в Хасково във фекалии, достъпът проблемен

    Двете площадки за свободно пускане на кучета в Хасково са осеяни с изпражнения, а достъпът до тях е занемарен, сигнализираха читатели.

    Проверка на Haskovo.net във въпросните територии в "Кенана" и "Ямача" днес по обяд, не установи свободно пуснати домашни любимци. За сметка на това обаче в зоните, където би трябвало да играят и да се разхождат свободно, имаше изобилие от изпражненията на четириногите.

    Веднага щом подминете красивите табели с надпис "Алея за разхождане на домашни любимци", които община Хасково е сложила, попадате на обрасли и полуразрушени стълбища. Мястото очевидно не се поддържа или поне не е посещавано напоследък от общинските служители. Кошовете преливат, а по земята има и разпилени опаковки, неизвестно откога, валещи се там.

    Чудно ли е, че в тази некултурна обстановка не срещаме някой да тренира кучето си на команди, не срещаме въобще домашни любимци в определените територии? По обяд днес малцина бяха стопаните, които водеха на каишка домашните си любимци, но по алеите, забранени за четириноги.

    Според собственици на кучета, площадките в двата хасковски парка се използват предимно привечер. Малцина от тях обръщат внимание на хигиенните навици.

    От община Хасково заявиха, че ще обърнат внимание на достъпите до зоните за свободно пускане на кучета и кошовете за смет, но естествените нужди на домашните любимци са грижа на техните стопани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (40)

    • 1
      См
      Смях
      19 -8
      19:28, 14 май 2019
      Голяма новина хахахаха
      • Ек
        ЕКО
        3 0
        12:21, 15 май 2019
        Няма осветление нито на паркинга нито долу
    • 2
      Ив
      Иво
      15 -7
      19:31, 14 май 2019
      Направили нещо УЖ, да си отбият номера....
    • 3
      ..
      ....
      41 -12
      19:32, 14 май 2019
      до вчера стъпвахте в кравешките на село...само знаете да ревете
      в европа където си мислите че сте и вие самосъзнанието на хората е друго и това не може да се случи защото си го почистват стопаните на домашни любимци и общината не е длъжна да бърше задниците на кучетата ви...слезте малко на земята
    • 4
      На
      Нар
      53 -5
      19:55, 14 май 2019
      Ами почистете си бе, да не са от мен тея фекали.. От вашите кучета са нали искате да сте европейци... Много ме е яд като заведа детето да си играе по алеята уж за деца а там е пълно с лайната на вашите любимци. В Европа глоба за разходка без наморник 100евра
      Разхока на животно на непозволени места 100евра
      На непочистено изпранение 50евра
      Айде общинка полиция да предложат тези евро санкции да се прилагат и при нас, и проблема кой по коя алея ще ходи бързо ще изчезне.. Съответно и изпражненията ще изчезнат.
      • Ан
        Анон
        4 -6
        09:18, 15 май 2019
        Само че тез фекалии не са от кучетата драги ми отворковци. Ако сте добре запознати с местата ще знаете, че те са от такива като нас. Но явно не си излизал последните 15 години....
      • Ха
        Хаха
        5 -10
        09:54, 15 май 2019
        Алоо излез първо от село и тогава говори, никъде п... Виж коментара
      • На
        Нар
        4 0
        10:13, 15 май 2019
        Хаха, ти дрогиран ли си бе
      • На
        Нар
        4 -5
        10:15, 15 май 2019
        Анон, да не са от тебе че толкова си убеден а? И не са от такива като НАС, ами от такива като тебе
      • Ки
        Кирил
        4 0
        19:13, 15 май 2019
        "................ никъде няма ограничение къде да си разхождаш кучето , та то можеш да пазаруваш с него по магазините , да седнеш на заведение и никой не те гледа накриво ! .................."
        Абсолютно съгласен , НО това важи , единствено и само за кучета ВОДАЧИ , а не за всички кучета.
      • Ja
        Jack Bauer
        2 0
        23:47, 16 май 2019
        Нар - абсолютно си прав. Искат да имат помиярче в къщи, ама не искат да си вземат торбички и да му събират отпадъците. После пискат, че се слага отрова по парковете. За това се слага, защото на хората им е писнало от купчинки.
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      14 -18
      19:59, 14 май 2019
      Пълна глупост. Фекалии има колкото щеш ,но са пенс... Виж коментара
    • 6
      Еж
      ежко
      27 -5
      20:35, 14 май 2019
      На кенана има алея и за кучета и алея забранено за кучета. Никой няма против домашните любимци, но собствениците им да имат малко култура когато ги разхождат. На кенана охраната по цял ден спи или си чеши багажа. Тези табели все едно ги няма и като не се спазват вземете и ги махнете!
    • 7
      Мо
      момент
      17 -4
      20:35, 14 май 2019
      наморДник
      разхоДка
      изпраЖнение
      общинСка
      Прав си, собствениците са длъжни да почистят сами фекалиите на любимците си, но за жалост много малко от тях го правят.
      Ти в чужбина бил ли си, че натресе тия цифри?!
      • На
        Нар
        20 -6
        20:49, 14 май 2019
        О да и лично видях как полицай с мотори пуснаха сирените минаха през тротоар, през парк за разходка, и на около 100метра спряха и написаха глоба на човек който водеше питбул без наморник. Мой познат с куче ми изясни всички закони и глоби... По лесно можеш да вземеш разрешение за огнестрелно оръжие от колкото резрешение да отглеждаш куче.
        Има психо тестове и десетки въпроси които ти задават за да получиш разрешително за отглеждане на куче.. Това е Европа, тук е анархия пълна
    • 8
      Ки
      Кирил
      32 -3
      22:11, 14 май 2019
      Аз лично досега не съм видял собственик на куче да почиства след него.
      Но лично съм виждал много които не го правят и при забележка реагират доста ...........
    • 9
      11
      11111
      27 -4
      23:03, 14 май 2019

      Ама толкова съм съгласна с последния коментар. Защо да питам водите кучето си навън да ака?Ами да ви ака в къщи.Изобщо не ми е приятно като изляза и да внимавам къде стъпвам заради кучешки изпражнения.Значи взели сме от Европата разпоредбата им че не можем да трепем кучетата, а не сме взели наредбата им който иска да има куче в къщи първо да попълни документите и да видим дали ще му разрешат.Нали ви е ясно че проблема с кучетата навън идва основно от домашни любимци за които после вече не искаме да се грижим?Е, хубаво де, останалите дето имаме деца какво сме ви виновни че на вас ви е омръзнало вече кучето?Хората че са виновни виновни са.Когато никой не ги кара да плащат глоби за кучешкото ако по улиците обаче са виновни тези които отговарят за реда, сиреч общината.Толкова общински служби по реда има.Абе хора те за какво точно отговарят?Коне се разхождаха където им падне, кучета на глутници, собствениците на кучетата дето ги извеждат навън да акат никой не ги глобява ... Глобявайте, защо не глобявате? Ще напълните касичката на общината и няма да ревете че няма пари.И най вероятно глобите ще имат много голям ефект върху навиците на гражданите.

      • Оп
        Опа
        14 -17
        01:35, 15 май 2019
        Виж какво Вие майките много мрънкате. Все се оплаквате и т.н. Обичате да седите по парковете да си пафкате цигарите и боли ви ф*ра. Лично моето куче си има и хигиенни навици и вкъщи,но нали и то е жива душичка нали и то има нужди от разходки. Както Вашето дете? Защо не затворите детето си у вас без да излиза по цял ден ... Ще му се схване душичката както и при животното.
      • Бе
        Без Кючеци
        19 -2
        08:00, 15 май 2019
        До Опа

        Да ама те не си оставят децата на кензат по улиците за разлика от вас бе. Разликата е непреодолима и единствения изход е да започнете да събирате изпражненията на песовете си по улиците.
      • То
        Тоси
        10 -4
        09:29, 15 май 2019
        И на мен не ми е приятно когато децата ви ходят по поляните на кенана да се изхождат по голяма нужда ама никой не го е писал още в Интернет като новина..
      • По
        потребител
        7 -5
        09:33, 15 май 2019
        Напротив, загледай се само колко деца КЕНЗАТ клекнали (с помощта на загрижените майчици) на ден точно на детските площадки! И следващия път не пиши неподготвен!
      • Бе
        Без Кючеци
        7 -2
        10:03, 15 май 2019
        Рядко минавам през детски площадки - заобикалям ги защото не ми е мястото там и ако е верно че майки изхождат децата си в епични размери по детските площадки пак не е същото като оставените кучета да бомбардират надлъж и нашироко случайни места където им скимне.

        Дете по средата на поляна да прави нещо не съм виждал от доста години. Може би индийците, но при тях е генетично заложено да го правят по улиците и това е друга тема..

        Разбирам че ще откачите ако се наложи да събирате крошниците на животните си като лайновози но това ви е бъдещето.
    • 10
      Ко
      КОРЕНЯК
      18 -2
      23:21, 14 май 2019
      Алеята по която трябва да се движат животинките е пародия на пътека.За сведение на повечето " ГРАЖДАНИ" по селата раждани тази така наречена "алея" е от времето на ТОДОР ЖИВКОВ и от тогава никой не се е почесал по задника да направи нещо там.Така че като вървиш по това нещо наречено "алея" да те ти се подбиват ходилата,твоите а и на животинките.Или това не е нищо...
      Друго - на разстояние метър и половина два,покрай тебе минават постоянно най различни ревящи до небето автомобили с бясна скорост,отиват до езерото правят там ДРИФТОВЕ и пак надоло, негоре...
      Та ето за това иде реч "г-да ГРАЖДАНИ" няма луди които да разхождат дом.любимци там да стресират животинките си които гледат като малки деца а и себе си...
      П.П. Общината трябва не само да вдига данъците и таксите а да изпълнява и задълженията си,да пръска против паразити навреме,да почиства храсталаци и дървета и т.н.
      Централната а-я - пешеходната е още от 60г. на миналият век,нещо да е направено по нея.Така че не можеш само да искаш,трябва и да даваш...
      • По
        потребител
        5 0
        09:36, 15 май 2019
        Ама то алея няма! Къде е тази алея? За третоара на пешеходците ли го кръщавате алея, където е сложена табела за разходка на домашни любимци покрай пътя???
    • 11
      Ед
      Една
      6 -6
      01:28, 15 май 2019
      Защо не се оплаквате в "общината" за уличните животни? Един ден си седях на кенана и минаха точно 12 големи мечки. Защо винаги мрънкате за домашните любимци? Аз какво да кажа за нас хората даже сме и по-злеее. Поне техните фекалии турят почвата. Пък нашият болклук,който седи на земята и никой не ебава да го вдигне и го подминава не е проблем нали? Все се чудите за кого да се захванете да се заяждате и все попадате на едни и същи жертви и кои са те? Ние стопаните на домашни животнии. Защото всички сме един дол дренки. 😉 ние (хората) никога няма да се оправим все ще тъпчем на едно и също място. Не ме интересува дали ще ме плюете тук ами просто се замислете! Знам че имате сиво вещество,но никой не го използва,защото е свикнал по лесния начин. Трудния никой не го уважава. Това сме ние българите!
      - това е моят мир!
      Съжалявам ако съм ви нагрубила с нещо,но това си е самата истина.
      • Др
        Друга
        1 0
        12:07, 15 май 2019
        Това с наторяването беше върхът.Ми дай да кендзаме където ни дойде всички щото така или иначе си е наторяване.Божееее, луда ли си, каква си?Научете се да си събирате изпражненията на животните като искате като в Европа.Европа почва от всеки един от нас.Вие като сте от село и да ви е европейски паспорта тая си е.Много подкрепям да се глобява.Айде общината сложила табела, чудесно, обаче кой следи и глобява?Защото ако няма кой да следи и да глобява все си е тая и ще се продължава пак така.Трябват сурови наказания за всички които не спазват правилата.И да видите как ще станем като Европа подредени. Обаче трябва да почнем да събираме глоби.И трябва да няма измъкване направо трябва да отиват при данъците ви кйакто за превишена скорост.А да видим ще си събирате ли изпражненията или не.
      • Ив
        Иван11
        1 0
        13:35, 15 май 2019
        То кви акота се изговориха в тая тема от собственици на кучета (не всички са толкова откачени де) че се видя че са готови да изговорят пълни глупости за да не се наложи да пазят обществената чистота
      • От
        Отговор
        0 0
        15:31, 15 май 2019
        Никой не говори против домашните любимци. Става дума за собствениците им които не чистят след тях и очакват общинските служби чистят и за тези стопани които разхождат любимците си на места забранени за това.Не е нещо сложно за разбиране и възприемане.
    • 12
      От
      От кенана до емача
      2 0
      01:52, 15 май 2019
      Радио метроном от месец е в мълчание по този повод... водещата обикаля да чисти с метла и лопатка, а българинът за гражданите развява каскет по чаршията.
      • Ке
        Кенчастис
        3 -1
        08:03, 15 май 2019
        Хахахах че радио метроном не е ли един winamp в момента който събаря цялото радио когато спре тока докато се рестартира компа ахахаххаха
    • 13
      98
      980790
      3 -5
      05:09, 15 май 2019
      Бай Добри трябва да чисти и лайната на кучетата на
      тъпите гяури ....
      ...
    • 14
      Ко
      Колева
      6 0
      09:25, 15 май 2019
      Целият град е миниран....По тротоари,край дървета......,по ъгли....на малки улички,на централни....
    • 15
      До
      до автора на статията
      9 -1
      09:33, 15 май 2019
      Г-не/г-жо, нима Вие очаквате Общината да почиства фекалиите на домашните любимци???? Дори принцесата на Дания когато си разхожда кучето чисти след него. Хайде всеки да си знае задълженията и отговорностите, най-после!!!
      • Гл
        глупости
        4 0
        12:27, 15 май 2019

        Хората смятат че имат задължения ако като направят нещо нередно получат глоба.Колко глоби написа общината за почистване на фекалиите?Или и това Европа им забранява да правят?Трябва да се глобява, а не общината да чисти фекалиите.

    • 16
      Гр
      Гражданин
      3 0
      10:16, 15 май 2019
      До Опа
      Да животинката носи душа и според мен всеки който затваря куче , особенно по-големите си е жив мъчител на животни. И те имат нужди като нашите деца , но не виждам някой да си води децата да си вършат работата по улиците и градинките , за да не цапат в къщи.Пълно е с кучета , котки и др животни затворени по апартаменти , клетки , вързани и т.н . И това се нарича любов към животните - айде стига. С една разходка половин час си измивате съвестта. Научно доказано е , че домашните любимци страдат в пъти повече от заболявания , които се срещат рядко при свободните им събратя.Ставни , стовашни и т.н . всичко от обездвижване , неправилно хранене и т.н
    • 17
      Лю
      Любо
      2 -2
      10:49, 15 май 2019
      Здравейте, на всички съвестни граждани които са седнали да обсъждат това лайната на тези кучета,а погледнете площадките пред блоковете (пясъчника) в който си играят вашите деца или внуци ,котките които храните уринират и акат точно там И ПОСЛЕ ОБРИВИ И ПРОЧИЕ, а бездомните кучета къде ходят, да не би някой да им събира .............А КОНЕТЕ С КАРУЦИТЕ КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ СЕРАТ ПО ЦЕЛИЯТ ГРАД .САМО МРЪН МРЪН МРЪН??????????????????
    • 18
      Гр
      Гражданин
      5 0
      11:44, 15 май 2019
      Ама същите тези,които оставят в Бг любимците си да пикаят и кензат навсякъде,иди ги виж как им събират лайната в Европа,защото знаят какво ги чака.
    • 19
      12
      123
      1 -1
      12:19, 15 май 2019
      Относно снимка №2 забранено за кучета, глоба 300лв. Значи ако ме хванат, да си разхождам кучето на обозначените места ще ме глобят, добре. Но много ми е интересно как стои въпроса с бездомните кучета, тях кой ще глобява, и кой ще им плаща глобите много ми е интересно?
    • 20
      Гр
      Гражданин-човек
      1 0
      22:03, 15 май 2019
      Който не обича животните,не обича и хората...
    • 21
      Гр
      гражданин - котка
      2 0
      07:04, 16 май 2019

      Кой ти казва да не обичаш животните?Обичай си ги колкото искаш.Обаче когато извеждаш навън животното му събирай акито и го изхвърляй, а не го оставяй да го стъпкват минаващите хора.Това ще покаже на другите че наистина си обичаш животното.

    Последни новини