От х:

Днес в x:

Деца от „Смирненски“ на международен поетичен фестивал в Анкара

Изображение 1 от 5

    Петокласничките Кристияна Тодорова, Айше Бейсим и Виктория Димитрова от хасковското ОУ “Христо Смирненски“ участваха в поетичен фестивал в Анкара. Фестивалът е част от дейностите на програма Еразъм+ и проект „Четене без граници“, на който училище „Смирненски“ е координатор.

    Хасковските ученици представиха любими български стихотворения, заедно с деца от Италия, Ирландия, Гърция, Латвия, Румъния, Португалия и Турция. В продължение на една седмица /5-11 май/ всички участници гостуваха на партньорското училище в Анкара Eryaman Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu Ortaokulu и се включиха в забавни обучителни дейности, свързани с четенето, изобразително изкуство, традиционни танци и спортни игри.

    Участието на нашите ученици е голямо предизвикателство, трябва да се справят в напълно непознати ситуации, да ползват английски език, излизайки от комфорта на класната стая, заявиха от хасковското школо.

    „Четене без граници“ стартира през 2017 година. В рамките на две години бяха осъществени пет Транснационални срещи и обучителни дейности в Италия, Ирландия, Португалия, Гърция и Турция. 12 деца от „Смирненски“ имаха възможността да участват в международните срещи, като финансирането е изцяло за сметка на Центъра за развитие на човешките ресурси.

    Проектът има за цел да повиши мотивацията за четене на книги сред децата, да популяризира българската и европейска литература, както и насърчаване на трансграничното сътрудничество между училищата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Iv
      Ivan Ivanov
      3 0
      15:00, 14 май 2019
      Браво на децата. А директора няма ли го на екскурзията по проекта
    Последни новини