От х:

Днес в x:

10 бона глоба за хасковска фирма за гасена вар, работила незаконно

Наказателно постановление за 10 000 лв. е издадено на хасковска фирма за производство и търговия на гасена вар и варов разтвор от екоинспекцията. Наказанието е заради липса на регистрация съгласно изискванията на Регламент REACH.

119 проверки на 116 обекта е извършила през април Регионалната инспекция по околна среда и води в Хасково.

Дадени са 63 предписания за отстраняване на нарушения. Съставени са 5 акта, наложени са 4 санкции и са издадени 11 наказателни постановления за 26 500 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 2682лв.

Издадени са 6 наказателни постановления по 100 лв. на физически лица. 4 от тях са за започването на инвестиции в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Едно от наказанията е за разораване на площ в защитена местност. Има наказан и за убита птица от вида тръстиков блатар. Тя е била умъртвена със отровни примамки в района на симеоновградското село Тянево.

С 1400 лв. е глобено друго физическо лице за извършване на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци от черни и цветни метали без регистрационен документ.

През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини