От х:

Днес в x:

10 отбора ще спорят в Националното състезание по горски многобой в Хасково

    10 отбора с ученици от гимназии в страната ще участват в Националното състезание по горски многобой в Хасково. Домакин на надпреварата е тукашната Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II".

    Хасковският тим ще бъде представен от трима дванайсетокласници - Иван Иванов, Даниел Тонев и Серкан Адем, а резерва е Хайретин Мехмед. Ръководител на отбора е Недред Касим. Те ще се съревновават със състезателите от другите отбори в два етапа. Първият етап включва разпознаване на дървесни видове и вредители в гората, стрелба с пушка, спортен риболов, залесяване, бягане през гората по обозначен маршрут. Във втория етап има отборно сглобяване на бензинов моторен трион, прецизно рязане на шайби, поваляне и разкрояване на иглолистно дърво.

    Състезанието по същество започва утре в 9 часа, а класирането и награждаването на победителите е от 20 часа. На следващия ден - 9 май е предвидена туристическа обиколка на забележителностите в Хасково.

    Днес бе официалната част по откриване на състезанието, която се проведе в двора на училището-домакин. Приветствие към присъстващите отправи директорът на школото Маргарита Топалова. Тя благодари за оказаното доверие за това гимназията да е домакин на Националното състезание по горски многобой. Пожела успех на състезателите и силен борчески дух в надпреварата.

    Сред гостите на церемонията бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева, директорът на Държавното горско стопанство инж. Любомир Илиев, директорът на Общинското лесничейство инж. Георги Масларов, представители на Изпълнителната агенция по горите, директори на училища в града.

    По-късно бе проведена техническа конференция, на която бяха дадени разяснения и бе изтеглен жребият за участие на отборите. Предвиден е и обход на трасето.

    Официалната част по откриване на 12-тото издание на състезанието приключи с изпълнение на фолклорно изпълнение на Ансамбъл "Хасково".

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини