От х:

Днес в x:

Повече доходи декларирани пред НАП онлайн

 За първа година данъчните в хасково отчитат повече онлайн подадени декларации за доходите, отколкото тези на хартия.

19 078 годишни декларации за доходи са приети в офиса в срок. 9 693 декларации са подадени онлайн – 5 745 от тях с персонален идентификационен код и 3 948 с електронен подпис.

Не само в Хасково, а в цялата страна, 2019-та е първата година, в която електронните формуляри надвишават по брой хартиените. Забелязва се и ръст в ползването на POS терминалите за плащане на дължими данъци и осигуровки. От началото на годината до момента чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите терминали в офиса в Хасково са платени над 1 милион лева задължения без такси.

От приходната агенция съобщават още, че през 2020 година декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Тогава всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП в данъчните декларации на гражданите и те ще имат възможност да ги прегледат, коригират и допълнят при нужда.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мм
    ммдаааа
    0 0
    21:07, 3 май 2019
    Последния път когато отидох в НАП да си подам декларация за доходи ми съобщиха, че вече ще мога да подавам само по електронен път. Електронната им система не можела вече да приема на хартиен носител. Не успяха да ми обяснят обаче къде пише, че трябва да става само по електронен път. След като заявих, че е невъзможно това да е вярно и видяха, че нямам намерение да си тръгвам ми приеха декларацията с уговорката да ми е за последно.
Последни новини