От х:

Днес в x:

Откриха отделение за рехабилитация в болницата в Любимец

    Официално бе открит днес ремонтирания Диагностично-консултативен блок на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в Любимец, съобщиха от областна администрация.

    На церемонията присъстваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов, народният представител д-р Георги Станков, доц. д-р Иван Чавдаров - управител на най-голямата болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Св. София“, председателят на Общинския съвет в Любимец Мария Станкова, д-р Дечев - управител на болницата в Павел баня, д-р Златка Чанкова - управител на МБАЛ Харманли, директори на медицински и учебни заведения, представители на общински и обществени институции.

    Общинската болница в Любимец вече мери сили с наложени специализирани рехабилитационни центрове в страната. Тук едва 22% от пациентите са от област Хасково. Останалите са от цялата страна, а вече започват да идват и пациенти от чужбина. Това е постигнато, благодарение на управителя Иван Илиев, на доц. Живко Колев, на екипа от лекари, рехабилитатори, физиотерапевти, специалисти и обслужващ персонал. Всички те са обединени от мисията да помагат на деца и възрастни в процеса на възстановяване от тежки заболявания и травми.

    Кметът на община Любимец инж. Анастасов подчерта, че днешното събитие е поредното добро дело, което правят за предоставяне на качествени медицински услуги в Любимец. За 7 години болницата тук е коренно преобразена, дори възкресена.

    „Започнахме заедно, постепенно с благоустрояване, със създаване на удобства за лекуваните хора. До днес когато разширяваме дейността на болницата и то по един изключително модерен и европейски модел“, обясни инж. Анастасов. „За една година превърнахме четвъртия етаж в модерно отделение за рехабилитация, най-вече за деца, болни от церебрална парализа“, заяви градоначалникът.

    Народният представител д-р Георги Станков припомни на всички недалечната 2011 година, когато кметът е потърсил помощ за спасяване на болницата. „Днес вие виждате за тези няколко години и с огромните усилия на кмета и на екипа на болницата, какво е постигнато. Аз се гордея, когато близки и колеги от страната ме питат вярно ли е, че в Любимец имате толкова модерна болница и толкова квалифициран персонал, за които се говори в цяла България.“, подчерта д-р Георги Станков.

    Областният управител Станислав Дечев поздрави всички за свършената работа. „В навечерието на Великден се събираме заедно в болницата, за да открием едно добро дело. Но за да се случи това добро дело, се изисква много работа. Работа от Правителството, за да отпусне средства за тази болница, работа от директора и екипа му, от кмета и от народните представители, за да се изработят проектите и да се случи това възкресение на болничното заведение. Вярвам, че днес сте убедени, че когато всички работим заедно и вървим в една посока, добрите дела се случват. И по-важното - стигат до тези, които имат нужда от тях“.

    Доц. д-р Иван Чавдаров - управител на болница „Св. София“, призна, че е силно впечатлен от това, което вижда в Любимец. Той поздрави колегите си за професионалната работа и обеща съдействие за още по-модерно оборудване в специализираната болница за рехабилитация. Той връчи сертификат за професионална квалификация на най-добрия рехабилитатор Георги Георгиев.

    Управителят на болницата в Любимец Иван Илиев благодари на всички за грижите. Не пропусна да поздрави своите колеги за любовта и топлотата, с които приемат и обслужват пациентите.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ба
      Баба
      12 -4
      18:12, 22 апр 2019
      Браво!Поздрави за персонала!Само не разбирам защо Станчо Умното и Семето се врат навсякъде.Не разбират ли ,че явяването им е антиреклама и анти ПР при всички положения.
      • On
        One Euro Man
        8 -3
        19:28, 22 апр 2019
        Станчо обратното на острото ходи и се показва тук и там, щото така му е наредено.
        И пак със синьото костюмче.
      • Ке
        Кенанския Маймун
        5 -4
        19:47, 22 апр 2019
        Кат Хвърковатата чета на Ахмед ага Барутанлията е тва областното
        - Петък - фото-операция "Кюфтета с поп Никола, Цецо Крадецо и Делян Суджука"
        - Събота - фотоперация "поп Ники Ролекса"
        - Днеска - фото операция в ПМГ + фото-операция в Любимец
        ....
        Боци Маймуната ги е юрнал като луди герберастите ,
    • 2
      Та
      таксиджия
      6 -6
      21:37, 22 апр 2019
      Браво на д-р Г-Станков,депутат,ветеринарен лекар и най-вече ЧОВЕК милеещ за Любимец.
      Каквото и да пишете за ГЕРБ и гербаджии ,не можете да кажете на бялото-черно.Намира начини ,методи и средства и благоустроява било училище,било болница.Другите депутати са само избрани от региона и нищо добро не са направили .Така е като са парашутисти,а,не местни.Набутват ги от партийните централи само и само да са в листата и то на избираеми места.По техните родни места никога няма да гласуват за тях.А тук,било в Любимец или други селища от Хасковска област с нищо не са полезни.На следващите избори го имайте впредвид.
      • Ви
        виждам те семка от любимец
        1 0
        22:00, 23 апр 2019
        Този "честен " доктор не беше ли си сложил пачки с парички на тортата си от рождения си ден!!! Какъв трябва да си на тази възраст и с ум да се показваш в такава светлина с блясък и пари. Наоколо само мизерия и бедност ... голям патриотизъм...
    • 3
      Те
      Тенчева
      3 -2
      22:13, 22 апр 2019
      Честито и много успехи! Нека има повече такива хубави и оптимистични новости и надежда за лечението на децата! Браво Радков!
    Последни новини