От х:

Днес в x:

Задържаха близо 300 кг хероин на границата, бил за доставка в Пловдив

Двама чужденци са задържани и привлечени като обвиняеми за контрабанда на близо 300 кг хероин, съобщиха от прокуратурата. Наркотикът е на стойност 17 744 700 лева.

Разследването е извършено от митнически инспектор при Агенция „Митници“ под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

Задържани са 36-годишен иранец и 40-годишен турски гражданин. Те са арестувани на 14 април 2019 г., на граничния пункт „Капитан Андреево“. Наркотикът е открит при щателна проверка в товарен автомобил с иранска регистрация, управляван от иранеца С. Р. Превозваният товар представлявал камера (машина) за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът бил документално оформен като колети от Иран до България, Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтиране на метална ламарина в пода на камерата се наблюдавали множество квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. Керамичните плочи били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на камерата. При демонтиране на керамичните плочи, покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити квадратни пакети (общо 144 броя), обвити в прозрачен полиетилен и съдържащи хероин. Наркотикът е иззет с протокол.

Наблюдаващият прокурор е възложил на служители от ГД „БОП“ при МВР и на други структурни звена от МВР, извършването на допълнително издирване. В резултат на това е установен и получателят на товара в страната ни – турският гражданин С.Й., който също е привлечен като обвиняем.

Извършени са още много претърсвания и изземвания в помещения и автомобили.

Днес съдът ще заседава по внесената от прокуратурата мярка за неотклонение "задържане под стража" срещу двамата обвиняеми.

За престъплението се предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    баи шиле
    17 -2
    14:40, 18 апр 2019
    еи преди избори колко много кока се събра
  • 2
    11
    112+
    16 0
    16:00, 18 апр 2019
    А в Шабла вече е отворен новият плаж--КОКАКАБАНА БИЙЧ--Търсят се спасители за плажуващите !!
    • 11
      112-
      0 0
      09:12, 22 апр 2019
      Работилите в клиники за наркомани са с предимство
Последни новини