От х:

Днес в x:

Хасковлия с белезници след гонка за нелегални

31-годишен мъж от Хасково е задържан в ареста след гонка с полицията по автомагистрала „Марица“ снощи. 

Ситуацията се разиграла малко преди 20 часа, когато автопатрул от управлението в Димитровград подал сигнал за спиране на лек автомобил „Мерцедес ML 320“. Вместо да спре обаче водачът на колата с мръсна газ отпрашил в посока Пловдив. Излизайки на магистралата той скочил от колата в движение и побягнал към пресечена местност.

Когато направили проверка, в багажника и на задните седалки в Мерцедеса полицаите открили 12 чужденци, на възраст до 30 години.

С помощта на преводач станало ясно, че те са от Афганистан, нямат документи за самоличност и са преминали границата незаконно. Един от тях е непълнолетен – на 16години.

По-късно водачът на групата също е заловен, след като пуснатото следово куче хванало дирите му. Каналджията се оказал познайник на органите на реда.

Работата по образуваното по чл.281 от НК досъдебно производство продължава. Чужденците ще бъдат настанени в бежанския център към МВР в Любимец.

За извършеното деяние е възможно каналджията да бъде изпратен зад решетките за времето от една до шест години и глоба от 5 хил. до 20 хил.лева.


 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    Народ
    14 0
    16:14, 15 апр 2019
    Нелегални какво... Е мн тъпо заглавие..
    Нелегални
    1 парфюми
    2 цигари
    3 анцузи
    4 дънки
    5 храни😀😀😀😀😀
    • Jo
      John
      15 0
      17:10, 15 апр 2019
      дипломи на журналисти!
Последни новини