От х:

Днес в x:

Лихварите от Димитровград пребивали и карали да проституират част от длъжниците си

    Побоища, склоняване към проституция и дори изселване от страната. Това са част от последствията за длъжниците на лихварите от димитровградския квартал „Марийно“. В неделя и понеделник имотът, в който живее ромската фамилия от рода Хамдиеви беше претърсен от ГДБОП. Заловени са петима от шестимата братя, които са се занимавали с лихварство и изнудване на задължените към тях, съобщиха  преди минути на съвместен брифинг на Специализираната прокуратурата и ГДБОП.

    От ГДБОП обясниха, че работата по групата е започнала през август 2018 година.

    Братята се отличават с изключителна бруталност и тотално незачитане на законите. Давали са пари с  лихва на изключително висок процент. Хората, които са ползвали техните услуги са с нисък социален статус, предимно от района на Димитровград и от Хасковска област.

    Парите са давани не с падеж, а са искани обратно след няколко дни всичките накуп. Лихварите са се обаждали на длъжниците си и са ги предупреждавали, че ако не върнат цялата сума веднага, ще трябва да връщат още толкова, колкото са взели. Следват заплахи, включително и за това да не се подава жалби в полицията, иначе ще бъдат убити.

    „Това не са заеми по смисъла на Закона за задълженията и договорите, било е схема за принуждаване на лицата да плащат много високи лихви от рода на 100 %“, посочиха от спец. прокуратурата.

    Братяте са изнудвали, отправяли са и заплахи за убийство. Стигало се и до това, че репресирани от тях са напускали страната, отивали са да работят в чужбина, само и само да не са в обсега на изнудвачите си.

    Има и лица, които са били принуждавани да проституират, за да могат да си върнат взетия заем. Най-лекият вариант в схемата било прехвърлянето на недвижими имоти-парцели и къщи.

    При претърсването в дома на лихварите са открити около половин килограм златни накити, вероятно заложени от длъжници, както и голяма сума пари, събрана от лихви.

    В близките часове ще се внесе  искане на мярка "задържане под стража" за петима от шестимата от групата. Шестият брат в момента е обявен за издирване.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Di
      Dimmu
      86 -2
      12:28, 10 апр 2019
      Браво! Най - сетне някой сериозно да се занимава с тия боклуци! Сега трябва да ги занулят, да захранят добре адвокатите, и след няколко години да са едно нищо. На такива кучета - такава сопа!
    • 2
      Ву
      Вуйчо
      55 -2
      12:37, 10 апр 2019
      Да бъде смърт!
      • Mh
        Mhm
        13 -1
        16:21, 10 апр 2019
        Само толкова ???
    • 3
      На
      Най-лесно е да плюем
      62 -1
      13:35, 10 апр 2019
      Ако някой каже, че в циганските махали се зачитат законите на държавата, значи много се е объркал. Там си имат техни закони и в тяхната джунгла, единствено те важат. Защо се допуска? Защото лицата управляващи държавата има изгода от такъв развой, лична изгода.
    • 4
      Ян
      Янко Митев
      42 -8
      16:10, 10 апр 2019
      Иеее ама те също като ГЕРБ бе! Същите похвати!
      • Ом
        Омуртаг Тервелов
        7 -19
        17:32, 10 апр 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 5
      Dg
      DGI
      16 0
      21:00, 10 апр 2019
      Чак сега ли се сетихте, че тумба неграмотни ******и няма как иначе да са с по 3 кила алтъни по ръцете и шията? Даже лично съм виждал как броят дебели пачки из града. И това ставаше преди още преди 10-12 години. Не е от 2018-та. Между другото може и да пишат тука колко са страшни, но още преди време като видях как парадират ги споменах на едни хора, които бяха готови да им драснат клечката и да им вземат всичко каквото са заграбили.
    • 6
      Ре
      реалист
      2 -3
      03:07, 11 апр 2019
      Айде да се спрете да ни занимавате с цигански проблеми, един ******* давал на друг ******* пари, ток и вода и после даже и лихва си търсил....
      А, циганската проституция е ясна, даже и в европа...
    • 7
      За
      засегнат
      6 -1
      09:00, 11 апр 2019
      Сега като си вземат един "дебел" адвокат който да намери пропуски в ареста и документацията и ще ги пуснат по гаранция от 50 бона. Няколко отлагания на делата към тях и след 3-4 години ще ги осъдят за дребно лихварство на 1г затвор в най-добрият случай.
      Този филм сме го гледали последните 20 години не знам вече колко пъти.......
      Явно за да си добре не трябва да ходиш на училище или да работиш от 8-17ч. , трябва да си разбойник и да крадеш от бедните.
    • 8
      Ке
      Кенанския Маймун
      0 -2
      09:54, 11 апр 2019
      Ква е разликата между тия Ромляни и Форукомци ?
      ...
    • 9
      44
      44
      1 -1
      10:12, 11 апр 2019
      На дръвника!

    Още новини

    Последни новини