От х:

Днес в x:

Акордеонистът Ники Златков спечели златен медал от фестивал в Македония

Изображение 1 от 2

    9-годишният Николай Златков спечели поредното си отличие. Възпитаникът на музикалната школа "Манол Иванов" към хасковското читалище "Заря" и Детския танцов ансамбъл "Южняче" към Младежкия център спечели златен медал от фестивала "Децата на България пеят и танцуват" в Македония.

    Събитието е част от Дните на българската култура, фолклор и традиции в Охрид. В него Ники участва в групови и солови изпълнения. Възпитаникът на преподавателката по акордеон Татяна Славчева представи новия си репертоар. Участва с три изпълнения - Ръченица от Александър Райчев, Ръченица и Тракийска ръченица от Любен Панайотов.

    Журито на конкурса оценяваше по няколко критерии - ниво на сложност и техника на изпълнението, представяне /костюми, реквизит, постановка, избор на репертоар/ и сценично поведение /поведение на сцена, контакт с публика, излъчване, артистичност/.

    Успехът за Ники е пореден. Преди по-малко от месец той спечели златното отличие от Националния музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче" в Стара Загора за изпълнения на акордеон. В следващите месеци на талантливия фолклорист му предстоят още изяви в различни конкурси - в Димитровград, на Националния детско-юношеския конкурс в Котел и  на Международния етнофестивал в Минерални бани.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ел
      Елена
      8 0
      16:49, 10 апр 2019
      Поздравления за Ники и семейството му! Поздравления и за г-жа Славчева!
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      6 0
      19:12, 10 апр 2019
      Браво Ники.Поздравления и успех на теб и твоето семейство.
    • 3
      Браво на детенцето и ръковиделя му.
      Кои са родителите му,наследствено ли е добър музикант?
    Последни новини