От х:

Днес в x:

Евтин интернет за всички до 2022 г. Вестниците в неделя

24 часа

Евтин интернет за всички до 2022 г.

На всички потребители в България трябва да се осигури интернет на достъпна цена. Това предвижда актуализираната политика в електронните съобщения до 2022 г. Документът е пуснат с обществено обсъждане.

В интернет достъпа трябва да са включени минимален брой от 11 услуги, сред които имейл, търсачки и социални мрежи, възможност за онлайн пазаруване, използване на електронни административни услуги.

Труд

Има съществена промяна в отношенията ни със Северна Македония

Скопие от преди 10 години не е Скопие днес. Има съществена промяна, тя е по няколко направления. Първо, преди 10 години брояхме по 250 антибългарски публикации седмично - сега медийната среда е съвсем различна, каза пред БНР посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов.

"Не, че ги няма, има ги, но те потъват в общия медиен поток. Има и много позитивни материали за нашата страна", допълни още той.

Другото направление е политическият диалог, който е много активен. Ако допреди 10 години беше скован и тромав, сега е значително по-динамичен. Знаете, че само за първите три месеца в София бяха и премиерът Заев, и външният министър Никола Димитров, и председателят на парламента.

Направихме и голям бизнес форум. За първи път след 10 години направихме икономическа комисия между двете правителства, така че нещата се движат в една положителна посока.

Монитор

"Артекс": Преустановяваме строителството на "Златен век"

"В момента работим по осигуряване на безопасността на обект "Златен Век", както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК, като технологичният срок за това е до 15 април 2019 г. Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя Бойко Борисов", пише в съобщението.

Конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия, допълват от фирмата.

"Категорично заявяваме, че проектът "Златен Век" е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа. Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и МРРБ - за извършване на проверки на строежа и документацията. Припомняме на цялото общество, че "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ" АД е строително-инвестиционна компания, която е от 25 години на пазара. Името ни е синоним на качество, законност и коректност. Спазваме стриктно всички закони на Република България. Никога не сме участвали в приватизационни сделки, обществени поръчки и не сме усвоявали средства по европейски фондове", се казва още в съобщението.

Стандарт

Александров: Живеем в страната на бедните хора

Българският избирател не е конкретен, има различни виждания. Към два различни морала се разделят. Цялата кампания на ГЕРБ ще е изградена на това, че в България има хора, които са взели живота си в ръце. Това, което ни предлага тяхната листа, е да мислим за едно общо бъдеще в контекста на Европа. Кампанията на БСП адресира губещата част от България, която вечно се чувства прецакана. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 социалният антрополог Харалан Александров.

В личния живот, смятането на цената на квадратен метър, напълно отмята проблемите на България. Част от коментарите по повод на оставката на Цветан Цветанов, бяха, че си тръгва от парламента, а защо не си тръгва от апартамента и това е много опасно. Това не помага на нашата общност да си решим проблемите, които имаме. Елена Йончева има имидж, че постоянно се хвърля в битки и това е добре, ако кампанията се конструира като война. Мария Габриел от друга страна е приета като красивото лице, каза още той.

Сега

Управляващите изненадващо променят изискванията за шеф на КПКОНПИ

Бъдещият председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да не е задължително юрист, а да е възможно да е човек от върховете на службите за сигурност. Такова предложение за промени в антикорупционния закон са направили неочаквано между първо и второ четене бившият вече шеф на правната комисия и настоящ правосъден министър Данаил Кирилов и депутатът от ДПС Хамид Хамид, предава lex.bg.

Предложението на Кирилов и Хамид е внесено вчера и засяга единствено изискванията към стажа на председателя на антикорупционната комисия. Според действащия закон шефът на комисията задължително "има висше юридическо образование и най-малко 10 години юридически стаж".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    борката кереза -енженер
    0 0
    10:41, 7 апр 2019
    Пазаруване в интернет е нещо подобно на зеленчуковият пазар да си с кърпа на очите и отворено портмоне с достъп от всеки
Последни новини