От х:

Днес в x:

Почват кръговото до Язаки преди лятото

Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за завод „Язаки“ се очаква да започне преди новия летен сезон и да приключи до края на 2019 г, съобщиват от МРРБ.

Новото пътно съоръжение е важно за региона, тъй като трафикът по трасето е напрегнат и затруднява преминаването през сега съществуващото триклонно кръстовище. П

редстои издаване на разрешение за строеж. Стойността на договора за строителство е близо 570 хил. лв. Финансирането е по Програма „Ново строителство“ на АПИ.

Друг важен обект на територията на област Хасково е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се извършва със средства по ОП „Региони в растеж“ . Пътят е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на областта, стартираха в началото на юли 2018 г. и се очаква да приключат в началото на октомври тази година.

По Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ „Гърция – България“  и от държавния бюджет ще бъдат рехабилитирани и 32,3 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лв.

През втората половина на годината ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за строеж на обходния път на гр. Любимец. През тази година ще бъде извършен и превантивен ремонт на пътя Харманли - Силен през местност „Сивия връх“, който не е ремонтиран от 1984 г.

Haskovov.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ап
    АПИ
    23 -1
    10:57, 5 апр 2019
    Строителството на кръговото ще започне в най-подходящия момент.
  • 2
    Ма
    МастъръфДизастър
    17 -2
    11:27, 5 апр 2019
    До проектанта :
    Гледай височината на самото кръгово да е поне с 1,5 м да има (бордюри), да е тясно да не може 2 и повече коли да се движат и да се вкючва по най Глупавия начин в движението
  • 3
    Ма
    Майничка
    10 -1
    12:29, 5 апр 2019
    И кръговото не трябва да отнема предимството на движещите се по основния път - справка кръговото до НОИ - Пловдив на бул. Васил Априлов.
  • 4
    12
    12345
    17 -4
    14:43, 5 апр 2019
    Язаки са Б..............ци нали обещаваха големи заплати на хората,да ама не,лапане има за определени хора!
  • 5
    Ма
    мастикаджия
    19 -2
    15:18, 5 апр 2019
    Кой тъпак реши ,че там трябва да има кръгово кръстовище?Вие луди ли сте?Луди та луди!!! Кръгово се ПРАВИ ПРИ ПРЕСИЧАНЕ НА РАВНОСТОЙНИ УЛИЦИ,РЕСПЕКТИВНО ПЪТИЩА!!!! И не се казва "триклонно кръстовище" ,а "Т"- образно кръстовище.Престъпно е да се приравнява пътя към Русе,Бургас и София с подхода за един бардак!Бившия кмет съсипа наземната комуникация на Хасково.Престъпници !!!
  • 6
    Ма
    мастикаджия
    14 -2
    15:22, 5 апр 2019
    Крещяхте че Беливанов асфалтира улицата пред хотела на Стаматов.Сега кой се навежда на Язаки?А подхода към фирма "Мир" след надлеза?Да не минат тежкарите 200 м повече път,направиха сумалък ти конфликтни точки.Престъпници.После имало убити! Ще има!Като кьораво и сакато прави пътища.
  • 7
    Ne
    nelicha
    18 0
    16:15, 5 апр 2019
    Да на този етап едно кръгово изглежда добро решение, но на сред магистрала е абсолютна глупост. Най доброто решение, според мен е с малко изкопна работа, на близкия хълм,пътя да мини под магистралата. От гледна точка за безопасност. Проблема се решава за винаги. И още половин километър път ,зад винпром, бирената и прочие.Да се свържи с детелината И там проблема се решава за винаги.
  • 8
    Ас
    асковлия
    7 0
    22:35, 5 апр 2019
    Да ама няма да има лапаница за КАТ. Дебелан Пеевски ще прави кръговото и помнете какво ви пиша -ще бъде най тясното и най малкото за да е по-голям келепира.Там ще има постоянно задръствания и ще се чака по 10-20 минути за преминаване.Не е необходимо кръгово има си надлез на стария път за София и да има още един надлез на разклона за Крепост ще са достатъчни. Всички други излази да се затворят и скороста да стане 90км.ч.Ще се осигури достатъчна пропоскливост на натоварените и без това платна.
  • 9
    Az
    az
    2 0
    23:04, 5 апр 2019
    Ами за село Добрич защо не направите кръгово,Там е не по малко натоварено и доста катастрофи стават
  • 10
    Ха
    Хасковлия
    6 0
    23:28, 5 апр 2019
    А никой не говори за ремонт на пътя Димитровград - Старозагорска област! Толкова автомобили минават ежедневно, бусове, камиони, коли, а и лятно време от там минава цяла Румъния за Гърция. Участъка е с дължина цели 8 километра, срамота, срамота. Преди две години написахте статия, че започва процедура за обществена поръчка. Каква е тази двугодишна поръчка поръчка? Защо не напишете нещо за тази отсечка?
  • 11
    Бъ
    Бългрски гражданин
    4 0
    07:32, 6 апр 2019
    Този,който е измислил това кръгово на такъв път или е пълен идиот или не разбира нищо от пътна инфраструктура. Как може да направиш кръгово на високоскоростен път,както в България му казваме магистрала. Добре в да се знае името на идеолога на това недоразумение,защото там за жалост ще има доста пътно-транспортни проишествия. Дано поне да няма с фатален край!
  • 12
    Се
    Селянин в Германия
    3 0
    10:50, 6 апр 2019
    След като има пешеходни пътеки на магистралите защо сега да няма и кръгово.??
    Това ще е единственото кръгово на магистрала в целия свят.
    България е страната на чудесата и на неограничените идиотски решения.
Последни новини