От х:

Днес в x:

Самолет с четирима българи се разби в Северна Македония

Самолет с четирима българи на борда се е разбил днес в Северна Македония, предаде "Нова Македония".  
 
Става въпрос за малък самолет Чесна P210N, който по-рано днес изчезва от радарите. 
 
Самолетът е изпълнявал полет от Охрид до София. Поради лошото време пилотът е решил да се кацне в Скопие и е поискал разрешение да продължи за София, като е съобщил за силни турбуленции.
 
Намерени са останките от самолета, както и телата на четиримата пътници - български граждани, информира Агенцията за гражданска авиация.
 
По-рано директорът и председателят на борда на M-NAV Никол Тасески в изявление до МВР съобщи, че самолетът е загубен в 16.16 часа местно време. 
 
Самолетът е с германска регистрация. Според "24 часа", загиналите са семейство. Това са Георги и Калина Бошнакови, заедно с двете им деца. Георги Бошнаков е собственик на фирма, която се занимава с рециклиране на отпадъци. Съпругата му Калина Корнажева - Бошнакова е адвокат. Двете починали деца са на 14 и 18 години.
 
По информация на посолството ни в Скопие македонските паспортни служби са потвърдили, че при катастрофата на малък самолет "Чесна", излетял днес от Охрид за София, на борда са били и са загинали четирима български граждани. Тяхната самоличност се изяснява.
 
Това се казва в изявление на Външно министерство по случая. 
 
Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в труднодостъпен планински район.
 
За инцидента е информиран министър-председателят Бойко Борисов. Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.​
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини