От х:

Днес в x:

Маратон на четенето в библиотеката в Международния ден на детската книга

Изображение 1 от 6

    Маратон на четенето беше открит в детския отдел на Регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково. Инициативата е по повод днешния Международен ден на детската книга, посветен на рождения ден на известния детски писател и поет Ханс Кристиан Андерсен. След смъртта му негови текстове са преведени на повече от 150 езика. Едни от най-известните му творби са "Палечка", "Грозното патенце", "Малката русалка". Това обясни главният библиотекар Анна Щилянова пред деца от 15-та детска градина "Слънце", които днес гостуваха в хасковската библиотека. Пред малчуганите тя прочете част от творбите на датския писател, а децата я слушаха с внимание, нищо че текстовете им бяха познати.

    Повечето от децата от подготвителната група в забавачката заявиха, че за първи път влизат в библиотеката, но заявиха, че ще я посещават редовно.

    По повод стартиралия Маратон на четенето в културната институция са предвидени и други инициативи. Утре /3 април/ от 17:30 часа в читалня 1 ще гостува писателката Мария Касимова - Моасе, която ще представи книгата си "Балканска рапсодия". На 9 и 10 април деца от градина "Иглика" ще се пренесат в света на приказките.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини