От х:

Днес в x:

10 °C

Четири най-важни урока за щастлив живот, които да дадете на децата си

От нас зависи да дадем на децата си това, от което те ще се нуждаят, за да се радват на по-щастлив живот като станат възрастни. Всеки човек трябва да се опита да посее основите на искреност, отговорност и увереност у своя наследник. Разбира се, има хиляди други неща, на които трябва да научите своето дете преди да влезе в света на големите. Според експертите на сайта YourTango обаче, има 4 основни урока, които е добре да му преподадете, за да води то по-щастлив и успешен живот някой ден, когато вече не е под ваша опека.

Ето и кои са те:

1. Научете го на финансова отговорност

Децата имат нужда родителите им да ги научат да боравят правилно с парите. Уменията за управление на финансови средства не са вродени у повечето хора. Така че е от съществено значение да покажете на децата си отговорност към парите. Научете ги какво означават термините дълг, заем, разход, планиране на бюджет, финансова независимост и др.

2. Научете детето си да си поставя граници и да зачита чуждите

Родителите често не успяват да научат децата си да си поставят граници. Те ги презадоволяват с лакомства и подаръци, а после се ядосват, че децата се увличат и не ги слушат. Подрастващите се чувстват в по-голяма безопасност, когато в живота им има режими и правила. Ако детето ви е научено да спазва граници от малко, един ден, когато то влезе в пубертета, на вас ще ви е много по-спокойно. Ще знаете, че то ще може да си наложи собствени граници и ще му вярвате много повече.

3. Научете го как да се изразява свободно

Децата трябва да имат свобода да изразят автентичната си същност и да се чувстват подкрепяни и приемани от родителите си. Това е много важно за изграждането на тяхното самочувствие. Те трябва да могат спокойно да изразяват своите мнения и желания, дори те да се различават от тези на родителите им. Ако детето ви се чувства обичано и приемано, един ден то самото ще се превърне в зряла и балансирана личност.

4. Научете го да си поставя смислени цели в живота

Всяко дете се нуждае от родители, които да му покажат какво значи да си продуктивен гражданин и да си полезен на обществото. Родителите трябва да научат децата си да имат цел в живота. Преди всичко те трябва да го научат на добър морал и на правилна ценностна система.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
22 ное 2019

Случаен виц

Последни новини