От х:

Днес в x:

Погват строители и земеделци за трудови договори

През месец март приоритет в контролната дейност на Инспекцията по труда в Хасково остава контролът върху недеклариран труд и в частност ограничаване на случаите на полагане на труд без сключени трудови договори. Това съобщи директорът на службата в областния град Кирчо Кирев.

Със стартирането на земеделския сезон предстои засилване на контрола на земеделските производители, включително за законосъобразното наемане на работници за сезонна заетост. Един от начините за наемането им е сключването на еднодневни трудови договори, припомниха от контролната служба в Хасково. Те могат да се заявят и онлайн по всяко време чрез изградената по проект система.

В плана на дирекцията са заложени и проверки в предприятия с висок трудов травматизъм, както и контрол на строителни обекти. При заявка от работодатели, помощник-инспектори, назначени по проект „Оптимизация и иновации в Изпълнителната агенция Главна инспекция по труда“, могат да консултират работодателите за осигуряване на безопасност и здраве при работа и да демонстрират функционалностите на инструментите за онлайн оценка на риска. Те са разработени от контролната служба по друг проект и могат да се използват за инструктажи и обучения, освен за оценка на риска.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    22 -3
    10:07, 3 мар 2019
    Абре Ткви прост ,
    спрете да тормозите народа , щото ще го отнасяте големия
    ....
    На 12 години в 5-ти клас , по "Комунистическо" дедо ми ме попита "Искаш ли да си извадиш пари за колело ?"
    ... Аз казах "Да" .. и на другия ден ме заведе в ТКЗС-то на бахчите в Стамболийски при бабите - да им изнасям набраните щайги с патладжани и пипер
    .... Нито договор съм имал , нито комунистите са ме експлоатирали ... 3 месеца работих и от ТКЗС-то ми платиха нормална надница
    ....
    А сега превръщате всичко в тъп Льо Райх :))
    • Не
      Недоволен
      14 -1
      13:23, 3 мар 2019
      Не става въпрос за експлоатиране. Просто парите за незаконни ТЕЛКОВЕ на електората от гетата свършват и пак ще стрижат овцете, т.е. данъкоплатците.
  • 2
    Ба
    бай тошо
    11 0
    11:46, 3 мар 2019
    контролната дейност на Инспекцията по труда погва строители и земеделци за недеклариран труд ли
  • 3
    Ор
    Орънжерия
    23 -3
    12:15, 3 мар 2019
    До
    земеделците ли стигнахте .Трябва да ги наградите,не да ги гоните като престъпници.Те хранят чиновниците,които са 5 пъти по имотни от земеделците.
  • 4
    Це
    Цеца
    11 -1
    15:11, 3 мар 2019
    Направете справка на чиновниците от Раз цеца
  • 5
    Jo
    Joker
    3 -7
    18:16, 3 мар 2019
    Тоя народ,кога ще разбере,че трябва да се плащат д... Виж коментара
  • 6
    Ни
    Николай Ники Ем
    11 0
    19:32, 3 мар 2019
    Плащам данаци осигуровки и на 5 човека земеделец съм и накрая като дойде времето да се пенсиониран 250лв.Пенсия и това може само в България храним само чиновници и циганите е до края на в Република всичко е незакони строежи

Още новини

Последни новини