От х:

Днес в x:

Скандалната брошура с гей двойка мъже изпратена и до здравната инспекция в Кърджали

Брошури за сексуално ограмотяване, илюстрирани с мъжки гей двойки, и появили се в училища, разбуниха духовете в институциите и сред хората в социалната мрежа. Здравният министър Кирил Ананиев определи като провокация разпространението им и обеща наказания за виновните. Ананиев даде заявката след излъчването на телевизионен репортаж от езиковата гимназия в Ямбол, където е била раздавана въпросната брошура под мотото „Любов без последствия“.

По думите на здравния министър, брошурата е част от здравно-образователна програма, финансирана от Глобалния фонд на ООН, и е била складирана в районните здравни инспекции в страната, но инспекциите в Хасково, Монтана, Ямбол, Видин и Кърджали са допуснали тя да стигне до училищата, като са снабдили с нея медицинските лица от училищните лекарски кабинети. От една седмица институциите работят за нейното изтегляне от училищата, обясни още Кирил Ананиев.
 
„Тя е свързана с целевата група, която се казва МСМ или това означава „Мъже правят секс с мъже“. Разбира се, това е важна тема и ние въобще не я подценяваме, но има определен регламент, по който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за наличие на СПИН. В никакъв случай тази брошура не е била предназначена за училищата, поради което веднага, след като получихме информация, че тя се разпространява в училищата, заедно с Министерството на образованието от една седмица правим всичко възможно, за да приберем тези брошури, за да не достигнат до децата, които са невинни и нямат нищо общо с този проблем“, посочи министър Ананиев.
 
„Това е една провокация, която в момента разследваме, и всички виновни лица ще бъдат наказани по съответния начин“, допълни той.
 
Брошурата „Любов без последствия“ е разпространявана в училищата от медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети. Това каза след правителственото заседание министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Все още нямаме пълна информация по случая. Но това, което разбрахме, е, че чрез медицинските специалисти, които са в здравните кабинети в училище и които не са на подчинение на директорите, е разпространявана брошурата в повечето случаи“, обясни Вълчев.
 
Междувременно не закъсняха и реакциите в социалните мрежи, където хората споделяха снимки на провокативната корица и не криеха възмущението си.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини