От х:

Днес в x:

Обвиха в измама и пране на пари патрньор на руската шпионка в САЩ Мария Бутина

На Пол Ериксон, дългогодишен функционер на републиканците, която има многогодишна романтична връзка с обвинения руски агент Мария Бутина, са повдигнати 11 обвинения за измама и пране на пари от федерално голямо жури в Южна Дакота.

Според обвинителния акт между 1996 и 2018 г. Ериксон "съзнателно и неправомерно е измислил схема и начин да измами и да получи пари от много жертви чрез неверни и измамни предтексти, представяния и обещания", се казва в според прессъобщение на американското Министерството на правосъдието, стириано от медиите., 

Обвиненията не са свързани с делото на Бутина или с по-широкото разследване на руската намеса в изборите през 2016 г.

Твърди се, че многогодишната схема включва три компании, „притежавани и експлоатирани“ от Ериксон.. Той е бил арестуван и освободен под гаранция.

Ако бъде осъден, Ериксон може да получи федерален затвор до 20 години по всяко от обвиненията.

Бутина наскоро се съгласи да се признае за виновна по обвинението в конспирация и да си сътрудничи на федерални, държавни и местни власти във всички текущи разследвания. Като част от сделката тя призна, че тя и неназован „U.S. Person 1“, който според източници е Ериксон, се съгласили и сговорили с руски държавен служител („Russian Official“) и поне още едно лице, Бутина да действа в Съединените щати под ръководството на руския служител без предварително уведомление до главния прокурор.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини