От х:

Днес в x:

Февруарското слънце примами рибарите край реките, но дъждът прокуди рибата

    Високите температури в началото на февруари предизвикаха въдичарите. Запалените рибари плъзнаха край водоемите, но за жалост не се радват на слука. Край река Мартинка, която се влива в Марица, колегите по въдица са накацали като птички по брега. Някои се мъчат да се похвалят с улов и от моста над реката преди село Голямо Асеново, но...не кълве. Познавачите обясняват това с проливните дъждове, които затвориха последните дни на януари. Заради голямото количество дъжд, рибата се е изтеглила към Марица. Щуки, хамсийки, червеноперки хващат обикновено тук. През последните дни, преди дъжда, на въдичките се закачали и щуки. Петър Степанов от Димитровград и приятелят му обикалят от сутринта по обичайните явки, но до обяд на всякъде е празно.

    „На река Банска бяхме повечето, когато рибата беше разпределена. Сега обикаляме и не знаем къде да застанем, защото никъде не кълве.“, споделят рибарите. За тях риболовът е като краста: „Когато се заразиш от тази болест няма излекуване“, правят сравнение.

    Петър и приятелят му риболовстват най-вече за удоволствие и релакс, от години не взимаме риба към вкъщи: “Хващаме и я пускаме. Предизвикателството ни води към водоемите. Да сме край брега с въдици ни носи удовлетворение, релакс и всичко това, което не може да ти даде бетонният град.“, казва Петър Степанов, който вече над 40 години риболовства.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини