От х:

Днес в x:

10 г. и 8 м. затвор за младеж, убил старец с брадва в дома му

    10 г. и 8 м. затвор получи младеж, убил с брадва възрастен мъж в дома му в Любимец. Наказанието беше наложено от 5-членен състав на Хасковския окръжен съд с председател Миглена Тянкова.

    Днес 21-годишният Стефан Николов, определящ се като турски българин, се призна за виновен и делото премина по съкратеното производство. Според разследващите той умишлено умъртвил 75-годишния Петко Марков през май 2017 година. Двамата се запознали около месец по-рано, а старецът наемал младежа да му обработва градината срещу минимално заплащане. Официално мотивът за убийството така и не стана известен. Според запознати, обаче двамата са имали интимни отношения. Пред репортери синът на жертвата Мартин Марков категорично заяви, че не допуска покойният му баща да е имал такива отношения със Стефан.

    Тъй като процесът протече по съкратеното производство, мъжът не даде показания в съдебната зала, а съдът беше длъжен да намали с една трета наказанието, което му определи. Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    На делото в областния град присъстваха роднини на жертвата, които поискаха да бъдат приети за разглеждане два граждански иска от по 20 000 лева за нанесени неимуществени вреди, които бяха отхвърлени от магистратите. Претенциите могат да бъдат направени в отделно гражданско дело.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Бр
      Браво
      47 -4
      15:50, 24 яну 2019
      Евала браво! След 6г ще излезе и очаквайте този път да направи същото ама с лопата примерно! Тъкмо ще излезе хубава възраст с опит в тези "неща". Аплодисменти за българската правосъдна система! Но всичко е точно...
      • До
        до браво
        4 -25
        16:47, 24 яну 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      За
      Затварачката
      30 -3
      17:08, 24 яну 2019
      Браво бе ТЯНКОВА Ако ти убият кучето сигурно ще отсъдиш 3 години а за човек 1 година Ашколсун
    • 3
      За
      Затварачката
      9 -4
      17:11, 24 яну 2019
      Извинявам се на М Тянкова за по горе посочената грешка от 1 год Правилно е отсъдила нека ткоя тарикат гние в затвора
    • 4
      Пф
      пфу
      22 0
      18:08, 24 яну 2019
      Допуска ли някой, че дебилът на снимката ще излезе от затвора превъзпитан, образован и най-вече с добродетелни навици от затвора?! Просто поредните похарчени бадева пари на нещастните бедни данъкоплатци.
    • 5
      Пи
      питанка
      21 0
      19:40, 24 яну 2019
      И сега този турски българин ли е ???? Турски ц.....ин ли е или си е само едно мургаво ромче ?????Просто за обща култура питам ,да си изесня в исторически план племенните групи.
      • Ха
        Ханко Брат
        16 -1
        20:32, 24 яну 2019
        Ц-иганин е видно е от снимките.Човекът му давал някаква работа и прехрана а той за благодарност го убил.Такива нямат място в обществото. Урановите мини ги затвориха ,но все ще се намери достойна работа за този при добро желание.Нека погледнем за момент в миналото,акумулаторен завод или някакъв тежък физически труд.Така ги превъзпитаваха тогава а и ще ни облекчи в издръжката му .Стигат ни събратята му(паразити) които са извън затвора .
    • 6
      De
      Deniss
      4 0
      21:33, 24 яну 2019
      Турски българин бил момчето... Ако те е срам да кажеш, че си *******, тогава трябваше да учиш, да се ограмотиш и да не позволяваш да си един от многото! Жалко за младите години...
    • 7
      Ке
      Кенанския Маймун
      4 0
      02:07, 25 яну 2019
      И кво , "Пича"
      ще излезе от панделата на 32 години за да убие още някой Българин :))
      ....
      Даеее тия съдии ... При нас в Америка по нашия Наказателе Кодекс си е задължителна доживотна присъда , с право на помилване след 30-тата излежана година , ако си признае престъплението .
      ..
      А ако ако прокурора трябва да го доказва пред жури (съдебни заседатели) - може да бъде и доживотна без право на помилване , до смъртна ...
      .....
    • 8
      ..
      .....
      2 0
      09:39, 25 яну 2019
      Смърт присъда да бъди !!!
    Последни новини