От х:

Днес в x:

Мистериозно отвличане в Австрия

Медии в Австрия съобщиха, че вчера следобед към три и половина в района на Айзенщат, столица на провинция Бургенланд, е била отвлечена възрастна жена.

По непотвърдени, но и неопровергани от полицията слухове, става дума за майката на Щефан Отрубай, генерален управител на милиардите на фамилията Естерхази - много богат благороднически унгарски род, който през вековете е един от основните поддръжници на императорската династия на Хабсбургите.

Отвличането на 88-годишната жена е извършено докато тя била на разходка със своята компаньонка. Компаньонката се обадила на полицията и последвало преследване. Все още властите не са изяснели дали става дума за класическо отвличане. 

Щефан Отрубай, управител на милиардното състояние на фамилия Естерхази, е племенник на последната княгиня Мелинда Естерхази, чието моминско име е Отрубай. Мелинда е съпруга на последния княз Естерхази, доайен на фамилията. Семейството е без деца, след като надживява съпруга си, тя назначава Естерхази своя племенник Щефан Отрубай за управител на семейното богатство, изчислявано на милиарди евро. Фамилията не е съгласна с това.

Възрастната жена се е преселила в Австрия преди няколко седмици въпреки протестите на останалите членове на фамилия Естерхази.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини