От х:

Днес в x:

Хасково е сред 10-те града в страната с мръсен въздух

Хасково е сред 10-те града в страната, в които е отчетено замърсяване на въздуха. Това сочат данните от тази сутрин на показателя „Air Quallity Index” на Европейската комисия.

Най-голямо натрупване на мръсен въздух се отчита в София - в измервателните станции в "Надежда", "Хиподрума", "Младост", "Павлово" и "Дружба". Цветната сигнализация показва тъмно червено за опасни стойности. Такива стойности се измерват също в Пловдив и Русе, както и Благоевград.

Отново замърсен въздух има в градовете Варна, Велико Търново, Плевен и Перник, но стойностите са по-ниски. Към тях се добавят не само Хасково, но и Шумен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ed
    Edin
    36 -7
    09:57, 19 яну 2019
    Отново, както и повечето други проблеми в България, причината е само и единствено в манталитеа. Така ще бъде докато продължаваме в 21 век да позволяваме хора да се отопляват на дърва и въглища. Не само това, но и даваме социални помощи на пенсионери за да си купят дърва и въглища. Що за глупост е това! Социалните помощи за отопление на песнионери трябва да се предоставят само и единствено под формата на заплатена сметка за електричество, а не пари на ръка, с която въпросният пенсионер да купи въглища най-ниско качество, с които да ни обгазява цяла зима. Другият огромен проблем е с горенето на боклуци в махалата, което е общоизвестно на абсолютно всеки, но рзбира се защо да взимаме мерки срещу нарушителите, когато е по-лесно просто да си клатим краката по кабинетите.
    • 00
      001
      6 -11
      14:50, 19 яну 2019
      Тъпанар!!! Виж коментара
    • Рр
      Ррррррррр
      12 -1
      16:48, 19 яну 2019
      А за училищата и детските градини какво ще кажеш? Или на теб бабите ти пречат???? Най-лесно е да ни газифицират, ноо бате Бойко реши по друг начин да се справя с вредните емисии. Лошият въздух се дължи не само на зимното отопление!!!! Заводите също са важен фактор. Също така и липсата на дървета и залесени паркове. В Димитровград зад всеки блок има парк. Тук секът дървета и слагат бетон в парковете за да са по-красиви и неизползваеми. Никой няма да играе в парка без сянка колкото и да е красив!!!
  • 2
    Бо
    Ботуш Каишев
    13 -7
    14:25, 19 яну 2019
    Единичния прлавилно пишеш но вече 30 г ни управляват крадци и бандити които не мислят за народа Бай Тошо построи Козлодуй знаеш колко стотинки беше киловата имаше евтин ток та и други страни поддържахме После пак Тошо започна АЕЦ Белене но ----повече няма да пиша за нея Е сега ******ите горят гуми пенсионерите въглища други ползват скъп ток Е това е манталитета както пишеш и на така наречените политици
    • Jh
      JHB
      2 -2
      22:35, 19 яну 2019
      Ай сикtир с тоя бай Тошо.
  • 3
    Ке
    Кенанския Маймун
    10 -3
    14:45, 19 яну 2019
    Мутрите и Бейовете върнаха Хасково в 19 век ...
    :))
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    2 -1
    18:34, 19 яну 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Чи
    читател
    7 -2
    20:47, 19 яну 2019
    Единственият замърсител на въздуха с ФПЧ е масовото отопление с твърдо гориво, това няма кой да го забрани или контролира, освен ако не се забрани със закон. Така е било близките 50 години, но тогава нямаше „Air Quallity Index” , така и ще бъде докато не се повиши жизненият стандарт на населението. Ситта дъвчене на едно и също!
Последни новини