От х:

Днес в x:

БЧК раздаде помощи по селата, полицията отсрочи посещения

    Българският червен кръст раздава помощи по селата в община Хасково. В областта пакети ще получат общо 10 439 уязвими български граждани.

    Раздаването на помощите в областния град започна в началото на миналата седмица /7 януари/ и ще продължи до 25 януари, в два пункта – в Автошколата на улица „Пловдивска“ в квартал Орфей и в Здравния център на улица „Единство“ в квартал Република.

    Днес с камион бяха доставени и в хасковски села. Едно от тях беше Големанци, където право на помощ имат 28 души, включени в списъка на Агенция социално подпомагане. Всички те ще получат пакети по 24.070 кг с 16 вида хранителни продукти. Помощите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни.

    Днес в Големанци трябваше да пристигне и мобилен екип на полицията за посещения в малките населени места. Срещи с местни жители и кметове трябваше да бъдат проведени в още 4 близки села, но такива не се състояха, тъй като екипът от униформени бил ангажиран със задържания близо 50 кг хероин в Хасково. Срещите ще бъдат отработени в други дни, обясниха от областната дирекция на МВР.

    Междувременно кметът на Големанци Иляз Дурамаджъ заяви, че в селото е спокойно и няма престъпления. Той заяви обаче, че полицейското присъствие респектира жители и смята, че срещите трябва да бъдат по-чести. За липсата на престъпления в селото потвърдиха и двама възрастни мъже Орхан Тефик и Талиб Мехмед, както и съселянката им Зейра Наим.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ми
      минас ованес- керкенес
      11 -1
      20:12, 17 яну 2019
      Раздавали помощи Ами то цяла България населението е за помощи бе Много хора станаха завистливи като гледат Бат Бойко и Лилито Павлова как са се охранили
    Последни новини