От х:

Днес в x:

Ръст на делата в Районния съд в Хасково

Ръст на делата в Районния съд в Хасково, отчита докладът от проверката на Висшия съдебен съвет. 

През 2016г. са гледани общо 4 521 дела, от които 2962 граждански и административни дела и 1559 наказателни дела. През 2017 г. общият им брой нараства до 4786 дела. Тази тенденция на ръст в постъпленията се запазва и през 2018г., когато в Районен съд–Хасково са образувани общо 4 817 дела, от които 3049 граждански и административни  и 1768 наказателни дела.

Отразяване на конкретния начин за унищожаване на веществени доказателства и периодичен контрол по спазване на издадената от Председателя на РС- Хасково заповед за изготвяне в електронна форма на всички съдебни актове и удостоверителни изявления по всички дела. Това са препоръките на Инспектората към ВСС към Хасковския районен съд, след извършената проверка.

Висшия съдебен съвет направи инспекция на работата на районните магистрати за времето от началото на 2016 година до края на 2017 година.

Проверката е обхванала администрирането на отделните видове дела, срочността на разглеждането им и срокове за изготвяне на решенията. Висшите магистрати са прегледали и определенията, както и мотивите към постановените присъди. Ровили са и във върнатите за доразследване дела-за причините и основанията за това. Прегледани са и мотивите за спрени наказателни дела, наблюдавано е и изпълнението на присъдите.

Проверката отбелязва и, че Pайонният съд на Хасково работи за повишаване качеството и бързината на правораздаването и за гарантирането на равни права и достъп до правосъдие, които се прилагат адекватно.

Случаите, които  е констатирано  забавяне по дела са малко и са само в рамките на няколко дни.

В проверените дела няма открита  противоречива съдебна практика, тъй като повече от оспорваните актове са потвърдени от въззивната и касационната инстанция.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    De
    Deniss
    8 0
    14:07, 12 яну 2019
    За една псувня можеш да даваш на съд, ако имаш излишни 500 лв. адвокатски хонорар.
  • 2
    Ба
    Банго Васил
    10 -3
    15:11, 12 яну 2019
    По времето на Соца да си адвокат не беше престижно Но сега благодарение простотиите на народа --разводи делби кавги побоища адвокатите се напълниха с парии багатства Така са и останалите звена в правосъдието Всичко е един порочен кръг и Кьорфишек
  • 3
    По
    Политическият съд на ГЕРБ
    14 -1
    19:20, 12 яну 2019
    А за делата на народа срещу ГЕРБ и председателят на административен съд Хасково Хайгухи Хачик Бодикян какво казаха проверяващите ? В Хасково има политически съд. Тук законите не важат. Ние не сме правова държава. Освен да си разхождат тоалетчетата, да вземат заплати по 3-4 хиляди лева и да обслужват интересите на ГЕРБ друго не правят.
  • 4
    Ан
    АНДРЕШКО
    4 -1
    13:51, 13 яну 2019
    Бедни били съдии и прокурори Ами вижте им колите на паркинга пред съда все Вартбурзи москвичи и ТРАБАНТИ Да ги съжалиш горките А след тях със бодра стйпка ги догонват адвокатите
Последни новини