От х:

Днес в x:

Торти и обредни хлябове във „Васил Левски“, посрещнаха и коледари

    Над 30 обредни хляба бяха разчупени днес във всички класни стаи на училище „Васил Левски“. Питките бяха замесени вчера от ученици и учители в школото по рецепта на известния майстор готвач и водещ на кулинарно предаване Ути Бъчваров. Инициативата по приготвяне на обредните хлябове се провежда за трета поредна година и в нея участват всички класове от средното училище, включително и децата от подготвителните групи. Тази сутрин вкусните питки бяха разчупени по класовете и всички ученици пробваха от тях. За всяка паралелка в школото имаше празнична торта с надпис за съответния клас, осигурени от дарители. Освен това подаръци имаше за всяко едно то децата.

    През всяка класна стая минаха коледари, които пяха песни и наричаха за здраве, щастие, късмет и сполуки. От своя страна учениците и учителките им даряваха коледарите. Да поздравят децата и преподавателките им минаха директорката Милена Михайлова и заместничката й Росимира Кехайова. Учениците от по-горните класове извиха хора в коридорите.

    Края на празника е в стола, където беше осигурено специално меню.

    Така в училище „Васил Левски“ отпразнуваха в аванс Коледа. Днес беше и последният учебен ден за тази година и следват няколко почивни дни.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пр
      Приятел
      8 0
      14:19, 21 дек 2018
      Браво, Митко! Само така - танцувай и пази както българския фолклор, така и традициите ни!
    • 2
      Фо
      Фотева
      2 0
      15:54, 17 дек 2019
      Смърди около двете директорки .Интригантки.

    Случаен виц

    Последни новини