От х:

Днес в x:

4,8 млн.лв. по сметките на общините в Хасковска област за инфраструктура

4, 8 млн.лева ще влязат по сметките на общините от Хасковска област за инфраструктурни проекти и за добиване на нефинасови активи. Сумата е част от гласуваните днес от правителството общо близо 146 млв. лв. за страната.

В хасковска област община Маджарово ще получи 450 хил. лв. за реконструкция на улици в с. Долни главанак. 700 хиляди лева за частичното финансиране на проект за благоустрояване на уличната мрежа са заделени за Минерални бани. Стамболово получава 480 хил. лв. за ремонт на улици в населени места в общината.

Най-сериозната сума е за Свиленград – 1, 7 млн.лв. за реконструкция на улична мрежа в град Свиленград. Ивайловград също е  с лъвски пай от малко над 1 млн.лв, които ще бъдат използвани за ева за реконструкция и рехабилитация на улиците:“Възрожденска“, “Асен Златаров“, “Орфей“ и “Иван Вазов“. Община Любимец ще има 430 хил.лв. за окончателно завършване на ремонта на Специализираната болница за лечение и рехабилитация на сградата на Младежки дом в Любимец. 850 хил.лв. за ремонт на съществуваща ВиК мрежа и сградни отклонения по улиците: “Св.Св.Кирил и Методий“, „Св.Кл.Охридски“, „Освободител“, „Сакар планина“, Балкан“, Петко Каравелов“, Христо Смирненски“ отиват по сметката на ощина Харманли.

За Симеоновград средствата са 820 хил.лв. за рехабилитация на ул.“Стефан Стамболов“ и подмяна на ВиК мрежа.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    Бай Ганю
    12 0
    18:27, 19 дек 2018
    За Хасково и дядо Добри пак няма нищо
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    6 -2
    19:00, 19 дек 2018
    Юруш ,на ********* фирмата АБ да се донаграби.............
  • 3
    Но
    Номер 1
    0 0
    09:48, 23 дек 2018
    Добра сума за Ивайловград.Що не си доказва кметът парите за ремонтите,които прави в къщата на родителите си и в нейната?
Последни новини