От х:

Днес в x:

Официално: България няма да се присъедини към миграционния пакт

Министерският съвет реши Република България да се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция (Глобално споразумение за сигурна, организирана и регулярна миграция - б.р.). Страната ни няма да участва със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се проведе в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември.

Правителството също така взе решение при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пакт Постоянният представител на Република България в ООН да гласува с "въздържал се", съобщиха от правителствената информационна служба.

Темата за по-ефективното управление на миграционните процеси е от основно значение за Република България. На този етап българското правителство смята, че решението за неприсъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция защитава в най-пълна степен интересите на страната и нейните граждани.

Република България ще продължи да изпълнява вече съществуващите и поети международноправни задължения в областта на правата на човека, както и да упражнява засилен контрол на националните граници.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    0 0
    16:28, 5 дек 2018
    И "пактът за бежанците" ? вторият пакт е още по-катастрофален !
Последни новини