От х:

Днес в x:

Румънка привърза с връв злато и сребро по тялото си

Румънка пресече границата с България с омотано злато и сребро около тялото си. Жената обаче е заловена от проверяващите на Контролния пункт „капитан Андреево“.

Случаят е засечен преди седмица, поясняват от Агенция Митници. Незаконно пренасяните накити от благородния метал са разкрити при проверка на пътниците в Опелс румънска регистрация. Автомобилът пристигнал на границата около 18 часа и е селектиран за митническа проверка. Шофьорът и неговата спътница, заявили, че нямат в себе си стоки, които подлежат на митническо деклариране. Но излъгали и това станало ясно при личния им обиск. Митническа служителка открила връв, увита около тялото на пътничката, на която били закрепени три черни торбички, пълни със 188 изделия от жълт и бял метал. Стойността им е определена на 1576 лева.

В същия ден, малко преди 19 часа, при проверка на друг лек автомобил с марка"Citroen", отново с румънска регистрация, митническите служители установяват недекларирани над полови килограмзлатни бижута. В автомобила, управляван от румънски гражданин, пътувала и негова сънародница. При личен преглед на мъжа, митнически служител установява, че под дрехите му и в ръчната му чанта са укрити близо 190 грама изделия от жълт метал. При личен преглед на жената, митническата служителка открива по тялото, в областта на кръста, укрити 390 грама накити. Според експертизата на вещото лице контрабандата е от 14-каратово злато на стойност 32 985 лева.

Бижутата са задържани. Срещу нарушителите са съставени актове по Валутния закон и Закона за митниците.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини