От х:

Днес в x:

Баневи не искали да се връщат в България, съдът решава на 21 ноември

Задържаните във Франция с европейска заповед за арест Николай и Евгения Банева са заявили, че не желаят да се връщат в България. Това заяви пред камерата на bTV тази сутрин техният френски адвокат.

Той описа и процедурата по екстрадиция на известното семейство олигарси. По думите му те са били задържани на летището на път за България. “Френските власти са знаели, че пътуват за България. Българските власти също са знаели. Учудващо е защо тогава не са изчакали да се върнат в страната и тогава да ги задържат, а са били арестувани във Франция”, заяви френският юрист, който има голям опит в делата за екстрадиция.

Адвокатът допълни, че семейство Баневи са били арестувани на летището пред много хора, но без медии и публичност. Поставени са им белезници, защото такава била практиката във Франция.

Съдът във Франция трябва да огласи решението си за екстрадицията на Баневи в сряда следваща седмица, 21 ноември.

Срещу тях в България започна наказателно преследване заради източването на “Полимери” АД.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ха
    хаха
    30 -2
    10:47, 16 ное 2018

    Ами разбирасе че българските власти ще искат да ги арестуват извън България.В България я ги арестуват, я не.До там стигнахме в тая "подредена" държава дето само "напредва" да не можем да арестуваме някой и да не можем да го обвиним.Полицията и службите предпочитат в Европа да им свършат работата.Защото тука или изобщо няма да ги арестуват или ще ги арестуват, после ще ги пуснат и ... ще стане като братя Галеви.

  • 2
    Тт
    ТТ
    23 0
    11:59, 16 ное 2018
    И няма да може да им се вземе имуществото,което е редно да се върне на хората,чиито книжки взеха и не им изплатиха нито стотинка дивидент.Те разбира се сами са си виновни / хората/ ,които повярваха, че един ден ще получават дивиденти.Сред тези,същите имаше и хора с юридическо образование.Блажени са вярващите.
  • 3
    Съ
    съселянин
    4 0
    12:07, 16 ное 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    As
    asko
    20 0
    12:53, 16 ное 2018
    Адвокатите им сигурно ще пледират, че със съкращенията на работниците в "Полимери", те са им спасили живота, да не се отровят. Спасили са живота и на работниците на другите фирми, които са фалирали!
    "Не е виновен този, които яде баницата, а този, който му я дава"! За случилото се точно толкова са виновни и органите за контрол, но в договорите сигурно има точка, по която да се измъкнат сухи, със сухото.
  • 5
    До
    До Протестърите
    20 -5
    13:08, 16 ное 2018
    Ало,протестиращите.. защо не протестирате сега срещу Баневи? Хора заради,които държавата е на този хал. Защо нямате искания да бъдат осъдени за ограбването на българската държава? Защо сега не идете пред съда да изложите своите искания?
    • Ох
      ох, голям разбирач си
      12 -5
      14:12, 16 ное 2018

      Да те питам аз тебе на Герб колко години им трябваха за да разберат че някой така е източил и унищожил това предприятие?Все другите са ви виновни.И в интервюто при Хикимян оня ден разправя Бойко колко пари били откраднали БСП като били на власт.Ами ти като дойде на власт защо не ги вкара в затвора ами се ослушахте?Само приказки, приказки, обаче с приказки не се оправя държавата.Никого от тия не ща да виждам повече, само приказват, цените се вдигат, нашия живот си минава ...

  • 6
    Go
    gost
    16 0
    13:33, 16 ное 2018
    След като има заповед за арест какво ги интересува за къде ще пътуваш. Хората си вършат работата. Ако бяха тука вече щяха да са си в къщи, пуснати от някой съдия.
  • 7
    Ва
    Василев
    19 -1
    13:36, 16 ное 2018
    Аз протестирам срещу всички довели до държавата на тоя хал.Протестирам и срещу медийното отразяване на проблемите.Преди 89- та имаше цензура от държавата, а сега от олигарсите. Затова младите не трябва да се спират, защото искат достоен живот.
Последни новини