От х:

Днес в x:

Ръководството на БДЖ подаде оставка (обновена)

Изображение 1 от 2

    Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев и председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" и зам.-министър на транспорта Велик Занчев са подали оставките си късно снощи. Това потвърди министърът на транспорта Росен Желязков. 

    Оставките са депозирани в кабинета на транспортния министър, но той все още не се е запознал с мотивите на тримата да се оттеглят. 

    По неофициална информация Владимиров, Алексиев и Занчев са сложили подписи под молби за напускане след заседание на борда късно снощи, след като деловодството на Министерството на транспорта е било вече затворено, съобщи Нова телевизия.

    Преди дни транспортният министър Росен Желязков разпореди пълен одит на холдинга заради тежкото му финансово състояние.

    Основно ще се проследи изпълняването на графика на движение на влаковете. Ще види и как се обезпечава самото изпълнение на графика - колко са наличните вагони, наличните локомотиви и т.н. Какъв е служебният състав, който трябва да обезпечи нормалната работа на движение", обясниха от транспортното ведомство.

    Тази година държавата се намесва два пъти с обща помощ от 134 млн. лв., за да може БДЖ да се разплати с кредиторите си при условия на запорирани сметки.

    Източник: bTV

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ko
      kovo
      3 0
      10:30, 8 ное 2018
      Считам, че заглавието на публикацията, не отговаря на съдържанието. "Хвърлят", значи че човек (или група), добре се справя с работата си, но е недоволен от вишестоящите или техни действия и си тръгва. Тука става дума, че заради несправяне със задълженията си Съвета на директорите е "подканен" да подаде оставка.
    • 2
      То
      Точно
      0 0
      11:21, 8 ное 2018

      Добре аргументиран и обоснован коментар!

    Последни новини