От х:

Днес в x:

Социалните прибират 4 деца от харманлийското семейство с починалото бебе

Четирите деца от семейството на Николай Георгиев, в което миналата седмица от инфекция почина 15-дневно бебе, минават под закрила на социалните.

В момента от коптора, в който живее семейството в Харманли, тече процедурата по извеждането на децата. Най-голямото от тях е родено през декември 2013 година, а най-малкото през юли 2017 година. На практика разликата между тях е от по година. Те ще бъдат настанени в три различни приемни семейства от едно село, посочи шефът на Областната социална служба Стефан Манахилов. Той поясни, че семейството има общо пет живи деца, като най-голямото момче е на 21 години и като пълнолетно лице то е извън задействаната процедура.

Това не е първият случай, в който се налага намеса на държавата в защита на децата в това семейство. През 2012 година са били изведени още четири деца от фамилията, заради лошите битови условия и липсата на грижи. Те са били настанени при роднини временно, а след това вписани в регистрите за осиновяване. Георгиеви имат и три починали деца.

В момента психолози работят и с изведените деца, и със съпрузите. „Най-важната ни мисия е да помогнем на двойката да повиши сексуалната си култура. Ще съдействаме и за подобряването на битовите условия. Целта е, ако се стигне до етап, в който тези родители успеят да водят друг начин на живот, децата да бъдат върнати отново при тях.“, посочи Стефан Манахилов.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    вай вай
    27 0
    10:33, 6 ное 2018
    Нека ги облекчат, нека им вземат четири деца, та да имат картбланш на воля да приложат пак геометричната прогресия в растеж. Колкото по-нефелни, толкова по-плодовити тия организми, бе.
  • 2
    Ва
    ваня
    32 0
    11:02, 6 ное 2018
    Много по-разумно ще е на "хора" като тези да се дават помощи не за деца, а за медицински процедури, които да предотвратяват раждането на такива...а и много по-евтино ще излезе във времето...Ако ние сега храним Х броя от тях, децата ни ще хранят поне 5пъти по Х....това трябва спешно да спре...
  • 3
    Ба
    ба
    3 -8
    11:33, 6 ное 2018
    и пак социалните са виновни, нали? Ако ги вземат н... Виж коментара
  • 4
    Ас
    Асковски бек
    18 -1
    15:27, 6 ное 2018
    И какво излиза - че Държавата взема децата- за да ги спаси от сигурна смърт. Николайчо продължава да люби булята. Тя пък продължава да ражда, за да взема детски.
    Държавата пак им взема децата -поради същата причина като предният път. Николайчо пак люби булята! Тя пак ражда.И така , до Второто пришествие!
    От тази по-малоумна администрация няма!!!!
    Манахилов, колко ще струва на нас - данъкоплатците, твоята "най-важна мисия" ?
    Няма такава Държава!!!!
Последни новини