От х:

Днес в x:

12 души в ареста след забележка за силна музика и спречкване с полицаи

Полицаите в Ботевград задържаха 12 души за оказана съпротива и неподчинение. Случаят е от снощи - около 22:30 часа екип на жандармерията се отзовал на сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина в село Врачеш, съобщиха от МВР.

Един от обитателите на адреса – 35-годишен мъж, категорично отказал да предостави личната си карта за проверка, оказал неподчинение и блъснал униформен на земята. Пристъпвайки към задържането му, служителите на реда били заобиколени от агресивна тълпа от около 30 души, които по всякакъв начин опитали да осуетят изпълнението на служебните им задължения. За да не се допусне ескалиране на напрежението и с цел овладяване на ситуацията, се е наложило използването на помощни средства – предупредителен изстрел във въздуха с гумен патрон и лютив спрей. След разпръсване на тълпата и възстановяване на обществения ред, мъжът – криминално проявен, е задържан в полицейския арест в рамките на 24 часа. Предстои в днешния ден с прокурорско разпореждане, мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа. По-късно са били задържани още 11 души, един от които – активен участник в конфликта.

По случая е образувано досъдебно производство за едро хулиганство, а действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Ботевград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    5 0
    20:27, 4 ное 2018
    И все така ли ще я караме - след сигнал за нарушение - полицейска проверка , нападение над полицай , арест на ц*****. Започват да свикват на бой органите на реда,което е тревожно.
Последни новини