От х:

Днес в x:

17 °C

Жена на 39 години е родила 45 деца (видео)

Тази история звучи толкова невероятно, но е истинска - малко парченце от човешката реалност. Жена на 39 години е родила 45 деца. Мириам Набатанзи Бибирие живее в селцето Кабимбири в Уганда.

Мириам я омъжили на 12 години и не била първата съпруга на 40-годишния мъж. Той е баща на всичките ѝ деца, от които 38 са живи до момента. Най-голям е синът ѝ - на 24 години, най-малкото дете - на две години. Шест пъти раждала близнаци, четири тризнаци, и три пъти имала четворка, но това не я изненадва, защото в рода ѝ се раждали много близнаци. Децата ѝ не са виждали много-много баща си. Той се появявал веднъж в годината, не се интересувал от тях, но успявал да посети спалнята на жена си, преди да изчезне отново.

Свекърът на Мириам им подарил малко парче земя, за да си построят къща и да отгледат децата си. Тогава момичето мечтаело да има шест деца. На 13 години родила близнаци, след две години - тризнаци. Година и седем месеца по-късно - още четири близнаци. След шест раждания имала вече 18 деца и решила да потърси лекарска помощ. Местният доктор не бил особено компетентен. Той ѝ казал, че ако спре да ражда, ще умре. Според него жената имала рядко срещано състояние - "хипер овулация", но според друг специалист, плодовитостта ѝ е просто въпрос на наследственост.

На 23 години с 25 деца тя отново отишла в болницата с молба да направят нещо. Противозачатъчните хапчета и инжекции не помагали. Обиколила големите болници в страната, но отново я посъветвали да продължи да ражда. Сложила спирала, но организмът ѝ я отхвърлил мъчително, месец била в кома. През декември 2016 год. Мириам родила последното си дете, за първи път със секцио, защото не се била възстановила от комата. За пореден път помолила докторите да направят така, че да не може повече да ражда. Този път я уверили, че са "изрязали матката ѝ".

Мириам отглежда децата си сама. Смята, че основната гордост на омъжената жена е нейното семейство.Въпреки че не е видяла нищо добро от мъжа си, тя казва, че търпението винаги се отплаща, някой ден. В нейния случай - с децата, грижите за които ѝ носят щастие.

Мириам съветва мъжете да не забравят отговорността си пред жените и децата си. И още - никога да не омъжват малките си дъщери заради бърза печалба. "Ще провалите не само тяхния живот, но и на внуците си", добавя тя.

Чувствата са си чувства, но всичките тези деца ги изхранва Мириам, сам-сама. На ден тя купува 22 килограма царевично брашно, 7 килограма фасул, 2,5 кг захар и три калоъпа сапун. "Бог е добър към мен, затова децата ми не гладуват", казва жената.

В момента тя събира пари за водопровод, кани се да продава вода, която липсава в селото, вместо да я купува от разносвача. Работи какво ли не - подстригва и прави прически, декоратор е на различни събития, облича младоженки, шие дрехи, прави торти и реди тухли. Отглежда и продава лечебни растения за различни болести. "Хващам се за всяка работа, ако ми носи пари. Отдавна не се самосъжалявам, защото зная, че децата са дар от Бога. Трябва да ги ценя, затова правя всичко, за да са добре".

Мириам няма образование, но се грижи децата ѝ да имат. Двете най-големи са изучени - медицинска сестра и строител, другите са още ученици, но имат амбиции, искат да са лекари, юристи, учители. А Мириам спи не повече от пет часа в денонощие и се надява да успеят.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  А
  А
  4 0
  18:06, 2 ное 2018
  Не знам кой е написал статията, но е сериозно неграмотен . Сватба , а не сваДба, на няколко места го има и все с "д"

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини