От х:

Днес в x:

От 8 до 80-годишни се включиха в рецитаторския конкурс, посветен на Яворов в Скобелево

Изображение 1 от 5

    8-годишни деца, наред с възрастни почитатели на поезията на големия  Пейо Крачолов Яворов, взеха участие в Първия национален поетичен рецитаторски конкурс по стихове на поета под мотото "Под сенките на облаците" в село Скобелево. Пред журито с председател директора на Националния литературен музей  Атанас Капралов, се изявиха  48 рецитатори, като най-възрастният е на 83 години. Рециталът е част от  традиционните Яворови възпоменателни дни.

    В село Скобелево Яворов е работил като телеграфист на ЖП гарата. Скобелево е мястото,  където поетът е написал една от най-въздействащите си творби  "Арменци".

    Двудневните тържества започнаха днес с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на поета на гарата. Много от гостите разглeдаха с интерес  музея на Яворов и работното му място.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Зо
      Зорко
      3 0
      21:52, 28 окт 2018
      Поздравления за инициаторите и Браво на скобелевци за това, че все още живее в тях пламъка на родолюбието и продължават да почитат поезията на големия Пейо Яворов. С уважение към жителите на Скобелево, където и аз съм израснал като юноша !
    Последни новини