От х:

Днес в x:

Спипаха четирима помагачи на нелегални чужденци

Четирима мъже са задържани от криминалистите от Областната вътрешна дирекция на Хасково в петък за подпомагане на престоя на нелегални чужденци в България .

След получена информация за превоза на нелегални мигранти, на 19-ти ноември в района на АМ“Марица“ са проведени действия от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград.

В 6,10 часа на магистралата в посока Пловдив е спрян лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец. Спътници са му били негов съгражданин на 22 години и 21-годишен свиленградчанин. При проверката става ясно, че и тримата имат връзка със спрян за проверка микробус „Фиат“, който следвал леката кола. Зад волана на буса бил 22-годишен бисерчанин. В товарния отсек на возилото са открити 19 чужди граждани на възраст между 13 и 26 години.16 от тях посочил, че са афганистанци, а трима- пакистанци.

Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ в Димитровград, а останалите са изпратени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в Районното полицейско управление на  Димитровград, работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Образувано е досъдебно производство. В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са стартирали и бързи производства, тъй като е станало ясно, че и двамата водачи са седнали зад волана в нарушение. Шофьорът на микробуса управлявал с наличие на тетрахидроканабинол, което означава, че е употребил канабиса, а този  на Мерцедеса шофирал без книжка.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини