От х:

Днес в x:

Стоян Малинин от ПМГ с бронзов медал от Международно състезание по информатика

Възпитаникът на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин” Стоян Малинин спечели бронзов медал от Международното състезание Romanian Master of Informatics, RMI 2018. Десетокласникът е единственият представител от Хасково. Според регламента на състезанието се участва в отбор от четирима души, но класирането е индивидуално. Заедно със Стоян са били ученици от Плевен, Русе и Габрово. Те са се съревновавали в конкуренция с над 100 гимназисти.

Състезанието в Букурещ е протекло в два дни, в които претендентите е трябвало да решават задачи от алгоритмичен характер.

Ръководител на групата “Информатика” по Национална програма “Ученически олимпиади и състезания” в хасковската ПМГ е Коля Петрова. „Много съм доволна от неговия резултат, медалът е показателен”, заяви преподавателката.

Стоян Малинин участва миналата година също участва в състезанието и постигна висок резултат. Тази година има още два медала от национални състезания по информатика. През предходните години има множество други успехи от състезания.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини