От х:

Днес в x:

11 °C

Хасковски червени отбелязаха 200 г. от рождението на Карл Маркс

Изображение 1 от 5

  Хасковските социалисти отбелязаха 200-годишнината от рождението на Карл Маркс с дискусия в НТС на тема “Маркс в днешния живот на БСП”. На срещата с 50-тина симпатизанти на лявата идея в областния град пристигнаха философът акад. Васил Проданов, историкът проф. Димитър Генчев, бившият депутат от БСП Чавдар Георгиев и настоящият народен представител от левицата Валери Жаблянов.

  Срещата се водеше от шефа на хасковската организация на БСП Антон Атанасов.

  Още в началото на разговора проф. Васил Проданов опроверга мотото на разговора, като заяви, че в централата на БСП на “Позитано” 20 няма нито един портрет на Маркс. “За разлика от американски, британски и други западни университети, където портретът на Маркс виси редом до други световни мислители като Адам Смит”.

  Гостите бяха единни в мнението си, че Карл Маркс незаслужено е пренебрегван и отричан у нас, за разлика от Запада, където е на почит като икономист и философ.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Ив
   Иван Райчев
   29 -24
   19:59, 27 сеп 2018
   Шизофреници
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    33 -23
    20:22, 27 сеп 2018
    Каскета с нянка(КУРНЕЛА) се разкъсва да огрее всички селца и паланки с фалшивата си ,,Визия за България".....Чрез подобни сбирки тип ,,Тематична вечеринка" върви преброяване на електората по места....Видно е,че един автобус не могат да напълнят тези червени помияри.......Горките комуноиди съвсем изперкаха от липса на фантазия и нови сводки откъм Москва.....ДУругаре, дружно идете до язовир Копринка, намуайте се с кИбапчита , нашльокайте се с домашна и се бухнете в язовира, че да се спасим от пасмината ви зла и тъпа.
  • 2
   Jh
   JHB
   29 -23
   20:07, 27 сеп 2018
   Соц. носталгици, утописти- червени бабички
  • 3
   Ив
   Иван
   28 -23
   20:26, 27 сеп 2018
   Айде ,сложете си портрета на Маркс и в спалните си,щом толкова ви липсва великия мислител.Да си го гледате и в сънищата,защото само там ще си остане!
  • 4
   Ки
   Кирцата
   12 -15
   21:49, 27 сеп 2018
   Като гледам аудиторията на останките от комунизма ,строили го 50 години,скоро няма да да могат да го довършат та и ние да се облажим малко от него!
  • 5
   Ан
   Антикомуне
   19 -15
   00:44, 28 сеп 2018
   Само ги вижте... червени клонинги на комунизма,бленуващи по онова време,когато крадяха от държавата без никой да им търси сметка.
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   12 -7
   03:29, 28 сеп 2018
   Маркс и Енгелс развиха идеите на Първите Комунисти Йоан Кръстител и Исус ,
   а Ленин приложи Хрстовото учение на практика
   • Ko
    kovo
    3 -5
    11:43, 28 сеп 2018
    Преди много години чух една сентенция относно Ленин, която потвърждава казаното: "За да се чувстват те Светии, направиха него Бог!"
  • 7
   Ко
   Колев
   21 -10
   07:31, 28 сеп 2018
   Който е прочел Маркс е комунист,който го е разбрал е антикомунист.Чугунените цървули,нито са го чели,нито са го разбрали.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    16 -5
    08:41, 28 сеп 2018
    Колев ,
    Ти Библията не си чел - а пък си Християнин
    ...
    Ако беше чел Библията и беше я разбрал щеше да се сетиш че Първия Комунист - Христос е
    учил Християните на 5 неща :
    - Свобода , Равенство , Братство , Справедливост
    - и Да не се страхуваш да се пожертваш за тях
    ...
  • 8
   Ви
   вили_1538111397
   10 -11
   08:09, 28 сеп 2018
   Абе марксистката Лай.на Офчева не виждам хванала се за ръката на енгелистката Илена Гъзончева.
  • 9
   Ху
   Хулиган
   11 -8
   10:48, 28 сеп 2018
   Марксоистите и социалистите построиха България! Демократите 30 години гравят и още има за грабене от социализма! Това сте вие плужеци демократи. Какво построихте за 30 години. Живуркате на социални помощи като мангусти. Обикаляте кафенетата и драскате против миналото. Дори него познавате пикльовци и евроджендъри. Това ни докараха краварите и ЕС.
   • Jh
    JHB
    6 -8
    12:46, 28 сеп 2018
    СССР УМРЯ, НРБ ФАЛИРА, забрави ли? Никаква демокрация не е имало досега в България, затова и заплатите ни са все още руски., каквито НЕ СА в Полща примерно, където думата руснак е мръсна дума.
   • Ан
    Антикомунист
    4 -4
    23:38, 28 сеп 2018
    Хулиганчо, какво са построили комунистите, бе? Помним го тоя велик строй. Помним и режима на тока и опашките за телевизори със списъци. Един тоблерон не можеше да си купиш, дето сега се продава във всеки квартален магазин. Долари трябваха. Да обзаведеш къща си беше приключение. Да не говорим пък да излезеш навън. Сега всяко едно средно българско семейство може да се обзаведе с телевизор, печка и хладилник в рамките на един работен ден. Дори ще ти ги доставят и монтират безплатно.
    Това сте вие комунделите. Роби. Ама от тия роби дето обичат господарите си. Робът може да се бунтува. Може и да не се бунтува, но да мрази господаря. Но роб, който обича господаря си - това вече не е мърша, ами не знам какво.
    Този "народ" гласува за 28 години последователно - за комунистите, за създаденото от комунистите СДС, отново за комунистите, за бившия партиен секретар Костов, за едва сричащия български испанец, наречен "Цар". Пак за комунистите и за вече позамогналия се и понаучил български цар. За бившата охрана на комунистите Боко Тиквата. Е, заслужавате си съдбата. Аз на социални не живея. Но ти живуркаш накъде на държавна заплатка и дращиш в тоя хейтърски форум. Айде жив и здрав, другарю.
  • 10
   Ст
   Стамболиев
   16 -4
   11:12, 28 сеп 2018
   Маркс е казал самата истина! Явно, вече е неудобна? Е, има и утопични елементи в някои раздели, но написаното за капитализма е напълно вярно! В Германия улиците с името на Маркс не са преименувани, нито му е бутнат паметникът! Не е така във феодална Източна Европа, в това число Булгаристан!! Иначе, в София има ул. Президент Линкълн който е нямал нищо общо с българските земи.. Без коментар, жалки слуги!
   • Ко
    Колев
    4 -7
    16:08, 28 сеп 2018
    Стамболиев, виж какво пише твоят Маркс за Русия:
    Как се е появила Русия? Няма значение,как!Както се е появила,така и ще изчезне!В кръв родена,в кръв живяла,в кръв удавена. От вас-русоробите ,по-жалки слуги няма.
   • Ан
    Антикомунист
    4 -1
    23:44, 28 сеп 2018
    Колев, ти малоумен ли си? За теб Русия = комунизъм. Че то в света няма по - пострадала от комунизма страна от Русия. 20 милиона избити в ГУЛАГ и други подобни. Тук верно само олигофрени пишат. Както писачите така и "читателите".
   • Ко
    Колев
    0 -4
    18:18, 29 сеп 2018
    Антикомунист,ти затова ли я обичаш?...защото изби... Виж коментара
  • 11
   Ну
   ну бойко ну погоди
   10 -5
   11:40, 28 сеп 2018
   Не само на Линкълн има и на Рейгън и на летците сринали София прлез 43 г и на колко ли още ще издигнат може и на Меркел Оланд Макрон че и на Ердоган приятели на Бойката пожарникаря Резил пълен РЕЗИЛ Абе расте джендърско поколение вперило очи в запада без да мисли много важното е да има купон секс и наркотици е това ти е демократична България
  • 12
   Чи
   Чичопей
   6 -3
   15:00, 28 сеп 2018
   Спрете да говорите наизуст без да сте наясно с убежденията на Маркс. той е бил отявлен противник на славянството. Просто слугувате на догми, а не на собствения си ум. Прочете малко и ще разберете тогава защо на първия ред е голямата деятелка на местното славянско дружество, тя милата въобще не знае за какво става дума. Може би се е объркала нещо женицата като онзи дето твърди, че Христос бил комунист.

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини