От х:

Днес в x:

19 °C

Хасковски червени отбелязаха 200 г. от рождението на Карл Маркс

Изображение 1 от 5

  Хасковските социалисти отбелязаха 200-годишнината от рождението на Карл Маркс с дискусия в НТС на тема “Маркс в днешния живот на БСП”. На срещата с 50-тина симпатизанти на лявата идея в областния град пристигнаха философът акад. Васил Проданов, историкът проф. Димитър Генчев, бившият депутат от БСП Чавдар Георгиев и настоящият народен представител от левицата Валери Жаблянов.

  Срещата се водеше от шефа на хасковската организация на БСП Антон Атанасов.

  Още в началото на разговора проф. Васил Проданов опроверга мотото на разговора, като заяви, че в централата на БСП на “Позитано” 20 няма нито един портрет на Маркс. “За разлика от американски, британски и други западни университети, където портретът на Маркс виси редом до други световни мислители като Адам Смит”.

  Гостите бяха единни в мнението си, че Карл Маркс незаслужено е пренебрегван и отричан у нас, за разлика от Запада, където е на почит като икономист и философ.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Ив
   Иван Райчев
   29 -24
   19:59, 27 сеп 2018
   Шизофреници
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    33 -23
    20:22, 27 сеп 2018
    Каскета с нянка(КУРНЕЛА) се разкъсва да огрее всички селца и паланки с фалшивата си ,,Визия за България".....Чрез подобни сбирки тип ,,Тематична вечеринка" върви преброяване на електората по места....Видно е,че един автобус не могат да напълнят тези червени помияри.......Горките комуноиди съвсем изперкаха от липса на фантазия и нови сводки откъм Москва.....ДУругаре, дружно идете до язовир Копринка, намуайте се с кИбапчита , нашльокайте се с домашна и се бухнете в язовира, че да се спасим от пасмината ви зла и тъпа.
  • 2
   Jh
   JHB
   29 -23
   20:07, 27 сеп 2018
   Соц. носталгици, утописти- червени бабички
  • 3
   Ив
   Иван
   28 -23
   20:26, 27 сеп 2018
   Айде ,сложете си портрета на Маркс и в спалните си,щом толкова ви липсва великия мислител.Да си го гледате и в сънищата,защото само там ще си остане!
  • 4
   Ки
   Кирцата
   12 -15
   21:49, 27 сеп 2018
   Като гледам аудиторията на останките от комунизма ,строили го 50 години,скоро няма да да могат да го довършат та и ние да се облажим малко от него!
  • 5
   Ан
   Антикомуне
   19 -15
   00:44, 28 сеп 2018
   Само ги вижте... червени клонинги на комунизма,бленуващи по онова време,когато крадяха от държавата без никой да им търси сметка.
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   12 -7
   03:29, 28 сеп 2018
   Маркс и Енгелс развиха идеите на Първите Комунисти Йоан Кръстител и Исус ,
   а Ленин приложи Хрстовото учение на практика
   • Ko
    kovo
    3 -5
    11:43, 28 сеп 2018
    Преди много години чух една сентенция относно Ленин, която потвърждава казаното: "За да се чувстват те Светии, направиха него Бог!"
  • 7
   Ко
   Колев
   21 -10
   07:31, 28 сеп 2018
   Който е прочел Маркс е комунист,който го е разбрал е антикомунист.Чугунените цървули,нито са го чели,нито са го разбрали.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    16 -5
    08:41, 28 сеп 2018
    Колев ,
    Ти Библията не си чел - а пък си Християнин
    ...
    Ако беше чел Библията и беше я разбрал щеше да се сетиш че Първия Комунист - Христос е
    учил Християните на 5 неща :
    - Свобода , Равенство , Братство , Справедливост
    - и Да не се страхуваш да се пожертваш за тях
    ...
  • 8
   Ви
   вили_1538111397
   10 -11
   08:09, 28 сеп 2018
   Абе марксистката Лай.на Офчева не виждам хванала се за ръката на енгелистката Илена Гъзончева.
  • 9
   Ху
   Хулиган
   11 -8
   10:48, 28 сеп 2018
   Марксоистите и социалистите построиха България! Демократите 30 години гравят и още има за грабене от социализма! Това сте вие плужеци демократи. Какво построихте за 30 години. Живуркате на социални помощи като мангусти. Обикаляте кафенетата и драскате против миналото. Дори него познавате пикльовци и евроджендъри. Това ни докараха краварите и ЕС.
   • Jh
    JHB
    6 -8
    12:46, 28 сеп 2018
    СССР УМРЯ, НРБ ФАЛИРА, забрави ли? Никаква демокрация не е имало досега в България, затова и заплатите ни са все още руски., каквито НЕ СА в Полща примерно, където думата руснак е мръсна дума.
   • Ан
    Антикомунист
    4 -4
    23:38, 28 сеп 2018
    Хулиганчо, какво са построили комунистите, бе? Помним го тоя велик строй. Помним и режима на тока и опашките за телевизори със списъци. Един тоблерон не можеше да си купиш, дето сега се продава във всеки квартален магазин. Долари трябваха. Да обзаведеш къща си беше приключение. Да не говорим пък да излезеш навън. Сега всяко едно средно българско семейство може да се обзаведе с телевизор, печка и хладилник в рамките на един работен ден. Дори ще ти ги доставят и монтират безплатно.
    Това сте вие комунделите. Роби. Ама от тия роби дето обичат господарите си. Робът може да се бунтува. Може и да не се бунтува, но да мрази господаря. Но роб, който обича господаря си - това вече не е мърша, ами не знам какво.
    Този "народ" гласува за 28 години последователно - за комунистите, за създаденото от комунистите СДС, отново за комунистите, за бившия партиен секретар Костов, за едва сричащия български испанец, наречен "Цар". Пак за комунистите и за вече позамогналия се и понаучил български цар. За бившата охрана на комунистите Боко Тиквата. Е, заслужавате си съдбата. Аз на социални не живея. Но ти живуркаш накъде на държавна заплатка и дращиш в тоя хейтърски форум. Айде жив и здрав, другарю.
  • 10
   Ст
   Стамболиев
   16 -4
   11:12, 28 сеп 2018
   Маркс е казал самата истина! Явно, вече е неудобна? Е, има и утопични елементи в някои раздели, но написаното за капитализма е напълно вярно! В Германия улиците с името на Маркс не са преименувани, нито му е бутнат паметникът! Не е така във феодална Източна Европа, в това число Булгаристан!! Иначе, в София има ул. Президент Линкълн който е нямал нищо общо с българските земи.. Без коментар, жалки слуги!
   • Ко
    Колев
    4 -7
    16:08, 28 сеп 2018
    Стамболиев, виж какво пише твоят Маркс за Русия:
    Как се е появила Русия? Няма значение,как!Както се е появила,така и ще изчезне!В кръв родена,в кръв живяла,в кръв удавена. От вас-русоробите ,по-жалки слуги няма.
   • Ан
    Антикомунист
    4 -1
    23:44, 28 сеп 2018
    Колев, ти малоумен ли си? За теб Русия = комунизъм. Че то в света няма по - пострадала от комунизма страна от Русия. 20 милиона избити в ГУЛАГ и други подобни. Тук верно само олигофрени пишат. Както писачите така и "читателите".
   • Ко
    Колев
    0 -4
    18:18, 29 сеп 2018
    Антикомунист,ти затова ли я обичаш?...защото изби... Виж коментара
  • 11
   Ну
   ну бойко ну погоди
   10 -5
   11:40, 28 сеп 2018
   Не само на Линкълн има и на Рейгън и на летците сринали София прлез 43 г и на колко ли още ще издигнат може и на Меркел Оланд Макрон че и на Ердоган приятели на Бойката пожарникаря Резил пълен РЕЗИЛ Абе расте джендърско поколение вперило очи в запада без да мисли много важното е да има купон секс и наркотици е това ти е демократична България
  • 12
   Чи
   Чичопей
   6 -3
   15:00, 28 сеп 2018
   Спрете да говорите наизуст без да сте наясно с убежденията на Маркс. той е бил отявлен противник на славянството. Просто слугувате на догми, а не на собствения си ум. Прочете малко и ще разберете тогава защо на първия ред е голямата деятелка на местното славянско дружество, тя милата въобще не знае за какво става дума. Може би се е объркала нещо женицата като онзи дето твърди, че Христос бил комунист.

  Хороскоп за 14.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  14.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  14.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  14.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  14.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  14.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  14.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  14.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  14.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  14.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  14.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  14.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  14.10.2019
  Последни новини