От х:

Днес в x:

Волейболистите ни приключиха безславно на световното

Мъжкият национален отбор по волейбол приключи участието си на световното първенство, на което сме съвместен домакин с Италия. В последния си мач воденият от селекционера Пламен Константинов тим отстъпи с 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15) пред Канада.

Българите изиграха два безобразни първи гейма, след което се върнаха в мача, но в тайбрека тръгнаха лошо и канадците спечелиха след близо два часа игра. Така българите останаха трети в крайното класиране в група G. Двубоят с Канада нямаше значение, освен от морална гледна точка, тъй като отборът ни вече беше загубил шансове за финалната шестица.

"Не трябваше да изиграем два такива гейма. Не може да чакаш две части и после да се събудиш. Вкарахме мача в тайбрек и рискувахме. Това е лотария. По-голямото съжаление за нас е за първия ни мач с Иран и за четвъртия гейм от двубоя срещу Полша. Там беше ключът, за да пробием. Можеше и да има различно подреждане във втората фаза. Свързано е и със увереност, която на моменти ни липсва.

В тайбрека не ни излязоха две ситуации и после пак играхме притеснено. Нямаше кой да извади отбора. Всичко това зависи и от опита. Това не беше максимумът. Игрово имахме сериозни проблеми през цялото първенство. На някои постове не намерихме играта си. Отборите виждат слабостите ни и ни противодействат по-лесно. Нямаме равностойни алтернативи. В тази формация топ осем или десет беше реалното класиране за нас. Може би беше заслужено. Не изиграхме спокоен шампионат”, коментира селекционерът Константинов, чийто договор с федерацията изтече с този двубой.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини