От х:

Днес в x:

По план: евакуираха 102 деца от забавачка заради пожар

    102 деца бяха евакуирани от детска градина „Усмивка“ в Хасково заради пожар. Акцията по извеждането им беше с учебна цел и е част от инициативите на противопожарната служба по повод професионалния празник на огнеборците – 14 септември.

    Тази сутрин малчуганите от „Усмивка“ щом чуха пожароизвестителната система веднага бяха изведени под строй от учителките им и помощния персонал на двора. Всички деца са евакуирани успешно и са преброени, докладва директорката Христина Петкова на пожарникарите, които ги очакваха на двора. Там те запалиха контролиран огън в метална тава, който беше загасен с пожарогасител от огняря на градина, който облече противопожарна екипировка. През това време указания за децата даваше инспектор Веселин Бекяров от хасковската противопожарна служба.

    Със занятието, което предизвика интерес за децата, те разбраха как да се евакуират и къде да застанат при реално бедствие в детската градина.

    По-късно те имаха възможност да репетират гасене с истински пожарникарски шланг с помощта на огнеборците, да разгледат оборудването в специализирания автомобил, което развълнува децата. Видяха и топлозащитно облекло, използвано от огнеборците в някои случаи при гасене на открит огън.

    Такива учебни занимания в градините се правят поне два пъти в годината като евакуацията трябва да се изпълни в рамките на 5 минути, обясни инспектор Бекяров.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ht
      http://www.firebg.org/
      7 0
      12:24, 13 сеп 2018
      Добра работа! Поздравления!
    • 2
      Си
      Сиса
      5 -8
      12:55, 13 сеп 2018
      Уважаеми пиар на общинаХасково,госпожо Директор,уважаеми медии,не разбрахте ли,че детска градина Усмивка няяяямааа,Това е втората база на Детска Градина 19 "ЩУРЧЕ".,колкото и да не Ви се ще!!!!!eEpt
    • 3
      Со
      Со
      5 -4
      16:33, 13 сеп 2018
      "Усмивка"...май няма такава...сигурно е "Щурче"?!Някой май се срамува от децата с етнос,различен от българския!!!
    • 4
      Пе
      Петкова
      11 -6
      17:12, 13 сеп 2018
      Уважаеми Сиса и Со аз не се крия зад псевдоними като Вас! В ДГ № 19 ,,Щурче,, всички деца са равнопоставени и им е осигурен равен старт за обучение,възпитание и социализация.Не Ви прави чест да поставяте етноса като принцип за разделение ,защото се вижда и от снимковия материал по горе ,че присъстват деца от различни етноси.Децата са си деца - еднакво любопитни и отворени към света около тях.От нас възрастните зависи да им покажем и ги насочим към взаимно уважение и толерантност един към друг.Филиалът на ДГ № 19 ,,Щурче,, като официално наименование е филиал ,,Стефан Стамболов,, сграда ,,Усмивка,, Благодаря на Пожарна Безопастност град Хасково за запомнящите се преживявания от децата и персонала на детското заведение !
    • 5
      Со
      Со
      7 -3
      19:55, 13 сеп 2018
      Заучени,високопарни фрази,но истината е друга ☹
    • 6
      Со
      Со
      5 -3
      20:19, 13 сеп 2018
      Дори и от коментара Ви,госпожо:"защото се вижда и от снимковия материал по горе ,че присъстват деца от различни етноси"личи отношението към другия етнос...какво се вижда от снимките-деца по какво да познаем етноса???
    • 7
      Би
      Бивша
      6 0
      10:24, 14 сеп 2018
      Съгласна съм с последния коментар,даже бих казала,че дискриминационното отношение е повече към учителите,работещи с децата от циганския етнос.
    • 8
      Pi
      pipi
      1 -5
      17:01, 14 сеп 2018
      В този град май живеят само злобни,комплексирани и... Виж коментара
      • Би
        Бивша
        4 0
        17:24, 14 сеп 2018
        Хайде,сега градът и хората виновни!Не Ви устройва истината и размахвате пръст,поучавате,давате съвети.Май си изпуснахме нервите 😉
      • Со
        Со
        3 0
        17:52, 14 сеп 2018
        Защо обиждате,коментарът Ви е груб и показва безсилие.И никой не омаловажава труда на учителките.За тех,само респект!
    • 9
      Де
      Десислсавя Хубенова
      4 -1
      17:05, 14 сеп 2018
      Ами те хората са казали с две дини под една мишница не става ;) На всички е ясно кой кого толелира ...а за равнопоставеност... ама вие сериозно ли? Точно заучени фрази са това госпожо Петкова..
      Браво на Учителите за добре свършената работа !
    Последни новини