От х:

Днес в x:

200 младежи идват за празника на Хасково по проект „Европа – наследство и бъдеще“

    Община Хасково за втора поредна година изпълнява проект, финансиран от Европейската комисия с максималната възможна сума за проекта от 25 000 евро. Проектът е „Европа – наследство и бъдеще“, финансиран от Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура към Европейската Комисия по програма „Европа за гражданите“, Мярка „Побратимяване на градове“, съобщиха на пресконферениця днес координаторите на проекта Валентин Спенджаров и Диляна Кабадаева.

    Партньори на община Хасково са общини от Франция, Гърция, Румъния, Португалия и Великобритания.

    Около 200 души-предимно деца и млади хора пристигат по проекта в Хасково. Те ще участват в празничните събития по повод Деня на града. На 9 септември са събитията под надслов “Съединението прави силата“ като е предвиден “Българското Председателство на Съвета на ЕС”, така също инициатива „Училище за ден – Да се научим да казваме “Здравей“ и „Благодаря“ на всички официални езици. Младите хора ще участват в игра „Можем заедно“ и ще напарвят Флаш моб. 10 септември е обявен като Ден на Европейското културно наследство, предвиждат се игри и дискусии в Регионалния исторически музей – Хасково.

    Община Хасково е получила изключително висока оценка за реализацията на миналогодишния проект “Независимост и толерантност в Европа InToEU“. Тогава тя бе единствената община в България, спечелила подобен проект. Снимките от събитието и инициативите по него са включени в специална брошура на Европейската комисия, популяризираща програмата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ня
      Някой
      13 -3
      14:45, 7 сеп 2018
      Браво и за миналата година и за сега! Едни от малкото читави и работещи хора, които останаха....
    • 2
      Кой е този читавия бе
    • 3
      Дя
      Дядо Добри
      6 -4
      17:01, 7 сеп 2018
      останаха все "читави там"- то за това всичко цъфти и връзва- nishto niama v grada
    • 4
      Ха
      Хайде пак
      2 0
      14:15, 8 сеп 2018
      Отново номенклатурни протежета.Стара Българска поговорка ПАРИ ПРИ ПАРИ ОТИВАТ.
    Последни новини