От х:

Днес в x:

Над 20 души са заподозрени за рухването на моста Моранди в Генуа

Прокуратурата на италианския град Генуа включи 20 души и две компании в списъка със заподозрените по делото за падналия магистрален мост "Моранди" в Генуа. При инцидента загинаха 43 души, съобщиха италианските медии.

Един от основните пилони и голям отсег от виадукта, който бе построен в Генуа през 1967 г. по проект на архитекта Рикардо Моранди, рухна на 14 август върху складови помещения и железопътна линия. В момента на падането на моста са били над 30 коли. Жертвите са 43 души, 9 души бяха ранени. Над 600 души бяха принудени да напуснат домовете си, които са в близост до виадукта.

Следственото дело за разрушаване на този инфраструктурен обект се води по обвинението за непредумишлено извънредно произшествие и убийство на няколко лица, а така също и нарушение на безопасността на транспорта.

Не се разкриват имената на заподозрените. Има представители на Autostrade per l"Italia, която обслужва част от платените пътища на страната и нейната подизпълнителна компания инженерната компания Spea, а също и служители на министерство на транспорта, специалния орган по надзор за граждански обекти в северните италиански области Лигурия, Пемонт и Валле-д'Аоста.

По-рано бе съобщено, че италианските власти не се доверяват за реконструкция на моста на компанията Autostrade, която, по тяхното мнение носи основната отговорност за неговото падане. Министърът заяви, че загубилите жилищата си ще получат нови домове до ноември.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини