От х:

Днес в x:

Честваме 115 години от Илинденско-Преображенското въстание

115-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание отбелязваме тържествено днес. По този повод община Хасково организира ритуал по полагане на венци и цветя и празничен концерт от 17,30 часа пред паметника на Незнайния воин на площад "Свобода". Участие ще вземат военослужещи от Хасковския гарнизон и Духовият оркестър към общината.

След ритуала е предвиден концерт с участието на Оркестър „Орион Бенд“ и Фолклорен клуб „Славяни“.

Премиерите на България Бойко Борисов и на Република Македония Зоран Заев, ще отбележат заедно годишнината в Благоевград. Тържественото честване на 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, което е организирано от ВМРО, ще започне с отдаване на почит пред паметника на Тодор Александров и ще продължи с шествие. На площад „ Македония“ в честването ще се включат и двамата премиери. След военния и църковен ритуал Бойко Борисов и Зоран Заев, който пристига у нас заедно с министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски, ще отдадат почит пред паметта на героите от общата ни история и ще поднесат венци пред паметника на Гоце Делчев. Очаква се премиерите да произнесат кратки слова.
Това е второто съвместно отбелязване на историческата дата.
Haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димо
    8 0
    10:37, 2 авг 2018
    Моля, направете отдалече снимка, колко души са там, без служебно участващите военни, администрация... Много ще е показателно!
Последни новини